lauantaina, marraskuuta 02, 2013

Sydänkontrolli III ja terveystarkistukset

Tällä viikolla kävin neljä kertaa Hakametsän eläinlääkäriasemalla, vaikka alun perin oli tarkoitus käydä vain kerran Linan kanssa kolmannessa sydänkontrollissa. Aika sydänkontrolliin oli varattu maanantaiksi ja heti alkuun suunnattiin keuhkoröntgeniin. Tällä kertaa tuli hieman parempia uutisia: nestettä on yhä, mutta määrä oli kuitenkin vähentynyt viime kerrasta. Nesteenpoistolääkkeitä päätettiin jatkaa samalla annostuksella ja nostaa Priliumin annostus siihen millä elokuussa aloitettiin. Linasta päätettiin ottaa myös uudet verikokeet, mutta koska aamuruokailusta oli sen verran lyhyt aika (pitäisi olla vähintään 8 tunnin ruokapaasto), jouduttiin verikokeet siirtämään tiistaihin.

Tiistaiaamuna klo 8 tulin enemmän tai vähemmän pirteänä Linan kanssa Hakametsään verikokeeseen. Linalta jouduttiin ottamaan verta molemmista jaloista ja pikkuneiti sai tassuihinsa tiikerikuviot.

 
Eläinlääkäri oli luvannut soitella iltapäivällä verikokeen tuloksista. Hakametsästä lähtiessä päätin vielä varata Javalle ja Linalle ajan silmätarkistukseen ja Linalle myös polvitarkistukseen. Yllättäen saatiin peruutusaika jo samalle päivälle, joten käväisin kotona ja puolenpäivän aikaan ajelin taas Hakametsään tällä kertaa kahden koiran kanssa.

Javalla edellisestä silmätarkistuksesta oli kulunut vuosi ja jännitti mitä ell Sanna Elfving sanoisi silmistä, kun tuntuu, että huonoja uutisia on nyt tullut jatkuvasti... Mutta onneksi Javan tilanne oli ennallaan! Jatketaan siis samaan malliin kuin aiemmin eli painetipat kaksi kertaa päivässä ja kosteustipat ennen ulkoilua. Pyysin kuuntelemaan myös Javan sydämen ja sama kaiku siellä yhä kuului, tosin vain yhdestä suunnasta ja eläinlääkäri oli sitä mieltä, ettei tämä tilanne vaadi mitään toimenpiteitä.

Tämän jälkeen pöydälle pääsi Lina, jolle tehtiin vihdoinkin virallinen silmä- ja polvitarkistus. Linankin kohdalla tarkistus jännitti, koska se tästä nyt vielä puuttuisi, että Linalla todettaisiin silmissä tai polvissa jotain vikaa! Mutta huoli oli turha: silmät olivat terveet ja polvet 0/0. Nyt joku saattaa miettiä mitä järkeä on tarkistuttaa sairas koira, jota ei käytetä jalostukseen tai paljon muuhunkaan: olen vannoutunut virallisten tarkistusten kannattaja, sillä koskaan ei tiedä millaisessa yhteydessä joku vielä kaipaa Linan suvusta tietoja. Itse olen etsinyt muun muassa Javan sukulaisten tietoja, mutta valitettavasti näille koirille ei juurikaan ollut tehty ainakaan virallisia tarkistuksia, joista olisi voinut selvitä mitään taustaa Javan terveysongelmille.

Iltapäivällä ell Anne Siljamäki soitteli tarkemmin Linan verikokeen tuloksista, joista olin kuullut jotain jo päivän terveystarkistuksessa. Verikokeet kertoivat, että nesteenpoisto on kuivattanut Linaa, jonka takia muun muassa kalium-arvo oli turhan matala. Linalle olisi hyvä antaa joka päivä teelusikallinen Nutri-plus geeliä (olin ostanut tätä juuri aamulla Hakametsästä!), tarjota nappulat turvotettuna, jättää punainen liha pois (munuaisarvot tms. eivät olleet ihan kohdallaan)  ja suosia maitotuotteita. Myös jotain elektrolyyttijuomaa voisi kokeilla. Seuraava kontrolli olisi taas kuukauden päästä, ellei mitään tule tässä välissä.

Eikä tässä vielä kaikki. Perjantaiaamuna klo 8 olin jälleen kerran Hakametsässä mukanani tällä kertaa Java. Javalta mitattiin silmänpaineet, joiden edellisestä mittauksesta oli vuosi aikaa. Muutosta ei ollut tullut vuoden aikana, vaan silmänpaineet olivat yhä 12 molemmissa silmissä, joka on oikein hyvä lukema.

 Voitaisiinkohan nyt pitää hetki taukoa eläinlääkärikäynneistä...?

Ei kommentteja: