maanantaina, toukokuuta 20, 2013

Etupihalla

Takapihan lisäksi olen laittanut kuntoon etupihaa. Heti alkukeväästä harvensin norjanangervoja (voivat toki olla muutakin lajiketta, mutta yleisyyden takia veikkaan tätä), joista kaksi kasvaa tämän asunnon kohdalla ja kaksi enemmänkin naapurin puolella. Kukaan ei varmaan koskaan ollut koskenut näihin pensaisiin mitenkään, joten poistin melko reippaasti vanhoja ja kuolleita oksia sekä selvästi kulkuväylälle kaartuvat oksat. En tiedä olisiko sittenkin ollut parempi leikata kaikki pois, sillä nyt näyttää, että pensaan oksista vain osaan tulee vihreää. Annan näille kuitenkin nyt vielä hetken aikaa aloittaa kasvunsa, vaikka näyttävät aivan kamalilta.

Norjanangervojen alle levitin kuorikatetta estemään rikkaruohojen kasvua ja ympärille laitettiin nurmikkoa, joka näyttäisi ainakin paikoitellen jo itäneen.

 Etualalla tämän asunnon angervot ja takana naapurin, joihin ei ole koskettu (kuva otettu 5.5., joten vihreää ei vielä juurikaan näy)

Ulkovaraston viereen oli joku istuttanut muutaman onnettoman perennan, jotka kasvoivat hiekotussoran keskellä. Kaivoin ne kaikki ylös ja siirsin takapihalle. Koska etupiha on pääasiassa hiekkaa, päätin, etten istuta siellä maahan mitään vaan kaikki kasvit tulevat kukkalaatikoihin. Lisäksi mies halusi sijoittaa sinne pyörän...

Ennen kukkalaatikoita - oman tilansa etupihasta vie moottoripyörä

Tästä otin perennat pois ja tilalle tuli kukkalaatikko, johon istutin ruusupapua

Etuoven viereen laitoin kaksi valkoista lobeliaa ja neljä samettikukkaa (mielestäni sopivat ihan hyvin ruusupavun kukkien väriin)

Amppelikoukkuun hankin valkoisen lumihiutaleen...tai ainakin luulin niin, mutta tarkemmin katsottuna tämä taitaa olla kaksivärinen

Tavoitteena oli saada värimaailmaltaan yhtenäinen edusta (valkoinen ja oranssinpunertava), mutta harmillisesti näyttää, että lumihiutaleeseen tulee valkoisten lisäksi sinisiä kukkia. Ostettaessa siinä oli kukkia vain pari enkä jaksanut kaupassa tutkia kasvia tarkemmin. Jään pohtimaan voinko elää tämän asian kanssa.

Ei kommentteja: