maanantaina, syyskuuta 24, 2012

Hammas 407

Syyskuun alussa käytin Javan ja Linan Hakametsän eläinlääkäriasemalla. Linalle oli varattu aika nelosrokotukseen ja Javalle hammaskiven poistoon.

Lina suhtautui eläinlääkärin tutkimukseen oikein hyvin. Pyysin kuuntelemaan erityisen hyvin Linan sydämen, kun välillä on mietityttänyt onko pikkuneidillä kaikki hyvin. Eläinlääkäri kuunteli sydäntä pitkään ja totesi sitten sydänäänien olevan hyvät eikä mitään sivuääniä kuulunut. Varsinainen rokotus meni hyvin, tosin rokotuskohtaa Linan oli pakko innokkaasti rapsuttaa kirvelyn takia.

Javan hammaskivi-ongelma paheni kesän aikana ja olin jo muutenkin etukäteen suunnitellut hammaskiven poistoa kummallekin vanhemmalle koiralle tänä vuonna (Nelen hammaskivi poistettiin kuvauksen yhteydessä). Ennen Javan nukutusta eläinlääkärin kuunteli Javan sydämen ja tällä kertaa papereihin tuli tällainen merkintä: "Javan sydämestä kuuluu vasemmalta edestä ja rintakehältä sivuääni." Vielä (eikä toivottavasti tulekaan) Javalla ei ole ollut mitään sydänoireita (yöllinen levottomuus, yskä, liikkumishaluttomuus), mutta jos niitä esiintyy, pitäisi Java viedä sydäntutkimukseen. Jos haluan tarkemmin tietää, mikä sivuäänen aiheuttaa, voisin viedä Javan ultraäänitutkimukseen.

Jätin Javan eläinlääkäriin hoidettavaksi ja palasin Linan sekä automatkalaisena olleen Nelen kanssa kotiin. Melkein heti kotiin päästyäni sain puhelun Hakametsästä ja ensimmäinen ajatus oli, että Javalle on sattunut jotain. Nukutus kun ei ole koskaan riskitön. Eläinlääkäri kuitenkin kertoi, että yksi Javan hampaista oli katkennut ja se tulisi poistaa. Sovimme, että poisto tehdään samantien, koska en todellakaan halua jatkuvasti viedä Javaa nukutettavaksi.

Eläinlääkäristä kotiin tuli Java ilman hammaskiveä ja hammasta 407 (oikealta alhaalta väliposkihammas). Muut hampaat olivat ok. Javan suuhun laitettiin sulavat tikit ja nyt Java onkin saanut vain turvotettuja nappuloita ruoaksi. Lisäksi purutikut ja suurin osa leluistakin ovat olleet kiellettyjen listalla. Ienkontrolliin pitäisi varata aika hetipian, jotta selviää miten Javan suu on parantunut.

Hammaskiven ja hampaan poistolle tuli hintaa 358,08 euroa, johon päälle vielä viisikymppiä Linan rokotuksesta. Toivon, että vakuutus korvaisi hampaan poistosta edes jotain, sillä muuten lomarahani menivät käytännössä taas kokonaan koiriin.

2 kommenttia:

Selite kirjoitti...

Voi itku :( onpas kurjaa, että Javalta jouduttiin hammaskin poistamaan. Kallista touhua..

Tanja kirjoitti...

Sanopa muuta ja kiva, kun Tapiola ei ole vieläkään korvannut tästä mitään! :/