maanantaina, maaliskuuta 14, 2011

Tokon epikset

Kerroin jo aiemmin, että olen ilmoittanut Javan tokon epiksiin ja tavoitteena tietenkin oli harjoitella ahkerasti kaikki ALO-liikkeet kuntoon ennen varsinaista kisapäivää. Alussa harjoiteltiinkin reippaasti, mutta tietenkin juuri nämä pari viikkoa ennen epiksiä olen ollut täystyöllistetty yhdistyksen sekä koulun kanssa ja tokon harjoittelu jäi lähes kokonaan. Treenikalenteriin tuli hävettävän monta lepopäivää koirille, kun omistaja joko istui tietokoneella tai kulutti koulunpenkkiä ja illat istui taas tietokoneella. Nyt toivon mukaan omat kiireet edes vähän helpottavat ja ehtii taas paremmin keskittyä koiriin.

Mutta eilen tosiaan käväisin Javan kanssa perhoskoirayhdistyksen järjestämissä epiksissä. ALO-luokka alkoi klo 12.30 ja tuomarina oli Päivi Männistö. Ensin vuorossa oli luoksepäästävyys ja paikkamakuu, joista molemmista saatiin 10 pistettä. Luoksepäästävyydessä Java pysyi paikoillaan, mutta näytti siltä, ettei erityisemmin tykännyt vieraan ihmisen lähestymisestä. Paikkamakuussa Java oli collien ja koikkerin välissä. Ei mitään ongelmia tässä liikkeessä, hienosti pysyi.

Yksilöliikkeissä olimme vuorossa kuudentena. Ensin aloitettiin taluttimetta seuraamisella. Alku lähti hyvin, mutta heti ensimmäisessä pysähtymisessä Java jäi eteeni seisomaan ja vasemmalle käännyttäessä Java otti kunnon etäisyyden väliimme. Loppu meni aivan pipariksi, kun maassa oli joku ihana haju: kesken juoksuosuuden Java vain päätti lopettaa seuraamisen ja meni haistelemaan mattoa. Seuraamisesta 0 pistettä.

Liikkeestä maahanmeno onnistui hyvin ja saimme siitä 10 pistettä. Liikkeestä seisomisessa Java alkoi taas seuraamisessa haistella mattoa ja pysähtymisessä pysähdyin puoliksi itsekin, kun näytti, että Java ei keskity yhtään. Tästä säätämisestä 7 pistettä.

Luoksetulo meni hienosti: Java tuli vauhdilla! Tästä saatiin 10 pistettä, kuten myös estehypystä. Estehypyssä tapahtui ehkä pieni ihme ja Java hyppäsi pelkästä käskystä. Ollaan treenattu tätä oikealla tokohypyllä aina, kun olemme olleet Tallilla ja olen käyttänyt namialustaa. Heti kun olen ottanut namialustan pois, on Java alkanut epäröidä, että saako hypätä ja olinkin melko varma, ettei epiksissä hyppää pelkällä käskyllä. Mutta se olinkin oikeastaan minä, joka melkein mokasi estehypyn, kun en muistanut, että ennen kuin kiertää hypyn taakse pitää odottaa lupaa. Tuomari huomautti tästä, mutta ei näköjään vähentänyt pisteitä.

Kokonaisvaikutelmasta saatiin 9 pistettä. Tuomari sanoi, että Javasta näkee, että osaa ja että tekee hyvin, kun vain keskittyy. Itselle jäi sellainen fiilis, että kaikki seuraamiset olivat taas aivan kamalia, mutta videolta näkee, että monessa kohdassa Java seurasi todella hienosti. Homma vain lähtee hajoamaan heti, kun kuono laskeutuu alas ja hajut vievät mennessään. Yhteensä saimme pisteitä 76/100, sijoituksesta ei ole mitään tietoa.

Java taisi olla Lempäälän SDP-hallilla nyt ensimmäistä kertaa ja vaikka keinonurmi on minusta kiva alusta, niin näköjään se oli koirien mielestä vähän liian kiinnostava. Ei sillä, etteikö tätä haisteluongelmaa olisi muuallakin ja varsinkin näissä kisatilanteissa. Nytkin allekirjoittanutta alkoi väkisin vähän jännittää enkä saanut niin iloista fiilistä kuin mitä etukäteen suunnittelin.

Ei kommentteja: