keskiviikkona, heinäkuuta 07, 2010

Leikkaussuunnitelmien muutos

Javan leikkaussuunnitelmiin tuli muutos. Kuulin eilen, että kaverini Lauran Masi-koiralta on leikattu polvet, jotka olivat myös kakkoset ja ne leikattiin samaan aikaan. Heille eläinlääkäri ei ollut edes ehdottanut eri aikaan leikkaamista. Masi oli lähtenyt liikkeelle heti seuraavana päivänä leikkauksesta ja lopulta suurin ongelma oli ollut koiran pitäminen aloillaan, kun virtaa olisi riittänyt.

Aloinkin miettiä olisiko sittenkin järkeä leikata molemmat polvet samaan aikaan, jolloin Javan olisi pakko käyttää molempia takajalkojaan heti, tarvisi tehdä vain yksi nukutus ja toipumisaika ei olisi niin pitkä. Kipeämpi Java varmasti olisi kuin vain yhden polven leikkauksen jälkeen, mutta toisaalta homma olisi kerrasta ohi ja parannuttuaan koiraa ei tarvitsisi heti viedä uudestaan leikkauspöydälle (ainakaan toivon mukaan!). Joten tänään soittelin jälleen Hakametsään ja kysyin onnistuisiko kuitenkin leikata molemmat polvet samalla kerralla. Kyllähän se onnistuu, tosin leikkausaika vaihtui aamusta puoleenpäivään.

2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Ei ollenkaan huono idea. Polvet tosiaan voisivat parantua nopeammin jos koira joutuu kumpaakin käyttämään. Jos vain toinen on leikattu, koiran on helpompi linkata tiensä eteenpäin ja paraneminen voi olla hitaampaa.

Uiko Java mielellään? Hydroterapia tekee kuulemma hyvää polvileikkausten jälkeen ja voisi auttaa koiraa kuntoutumaan nopeammin.

Hehe.. Tyhmänä ajattelen ettei lääkäri neuvo lainkaan kuntouttamisessa, mutta kunhan vain yritän omalla tavallani "auttaa". Nämä uutiset ovat niin kurjia aina. :(

Tanja kirjoitti...

Java kyllä ui, mutta vaatii yleensä sen, että sille heitetään lelu sinne veteen. Nyt ei voi heitellä lelua, joten joudun melkein nostaan Javan veteen. Onneksi sille ei välttämättä jää traumoja tästäkään tyylistä, kun läträä aina vettä nähdessään. :D

Ja onneksi Pirkkalasta löytyy fyssarilta vesiallas, sinne sitten, jos tilanne niin vaatii. :)