tiistaina, maaliskuuta 30, 2010

Agilityviikonloppu

Viikonloppu meni pitkälti agilityn parissa ja molemmat koirat pääsivät radalle.

Lauantaina käväisin Nelen kanssa seuramme harjoituskisassa. Menimme tietenkin mölliradalle, joka oli muuten helppo, mutta olisi vaatinut ainakin yhden takaaleikkauksen. Nele ei oikein vielä ole sinut takaaleikkauksen kanssa, vaan pyörähtää helposti ympäri, kun ihmettelee mihin oikein lähden. Tein radalla pelkkiä valsseja, jonka takia jouduin kiertämään yhden hypyn turhan kaukaa emmekä saaneet hyvää linjaa pituudelle, josta tulikin sitten vitonen. Muuten rata meni kivasti ja puominkin Nele suoritti, joskin selkeästi se jännitti taas jostain syystä. Videoltakin näkyy miten kyyryssä Nele puomilla liikkuu.



Sunnuntaina oli vuorossa viralliset kisat Javan kanssa. Olin ilmoittanut Javan agilityradalle, jossa osallistujia oli lähemmäs 40. Tällä kertaa startti oli aamusta, joka oli itselle ihan hyvä juttu, mutta Java näköjään oli sitä mieltä, että olisi mieluummin jäänyt sohvalle nukkumaan. Odotellessa Java tuntui haukkuvan lähes jatkuvasti ja välillä jopa ilman mitään järkevää syytä (kuten jotain muka-epäilyttävää koiraa/ihmistä). Radalla sama meno jatkui: lähdössä Java ei suostunut odottamaan, vaan hiipi perään ja niin lähelle ensimmäistä hyppyä, että pudotti riman. Renkaasta Java hyppäsi ensin ohi ja kepit eivät lähteneet ekalla yrittämällä ollenkaan. Aloitettiin kepit uudestaan ja hyvin meni vähän yli puolenvälin, jolloin Java päätti, että nyt riittää ja tuli kepeiltä haukkumaan/hyppimään luokseni. Raivostuttavaa!! Aika pian tämän jälkeen jätinkin radan kesken, koska Javaa ei kiinnostunut muu kuin perseily ja itseltä meni hermot. Toinen kerta meidän kisahistoriassa, kun lähdettiin pois kesken radan, yleensä ollaan kumminkin selvitty loppuun asti, vaikka olisikin hylky alla.

Javan radasta en edes laita videota, koska siinä ei ole mitään nähtävää. Ainakaan mitään sellaista mitä haluaisi muistella. Näillä näkymin pidetään kisataukoa ainakin huhtikuu ja sen jälkeen taidetaankin päästä jo ulkoradalle treenaamaan ja kisaamaan. Nelen kanssa sen sijaan olisi tarkoitus huhtikuussakin vähän möllikisailla.

Ei kommentteja: