keskiviikkona, heinäkuuta 08, 2009

Viime aikoina

Treeniraportit ovat nyt olleet hieman tauolla. Juhannuksen jälkeen Javalla on ollut 3 treenit ja Nelellä kahdet. Molemmilla yhdet treenit kärsivät helteestä ja silloin otettiin vähän rauhallisemmin. Nele sai omissa treeneissä (25.6.) kokeilla toista kertaa oikeaa agilityrengasta ja ensimmäistä kertaa keinua, joka meni tytöltä oikein hienosti. Sunnuntain (28.6.) helletreeneissä taasen otettiin kertauksena vähän hyppyjä ja kepit.

Javan treeneihin 22.6. vein mukana karkkia treenikavereille Javan ekan nollan kunniaksi. Mitään erikoista treeneissä ei ole ollut, ohjauksessa säätöä löytyy aina. Yhä enemmän Java on alkanut komentaa. Nyt komennusta kuuluu jo aloituksessa, kun jätän Javan odottamaan ja ennen keppejä Java tulee luokseni haukkumaan ja hyppii kohti. Jälkimmäisestä erityisesti pitäisi päästä eroon ja kouluttaja ehdotti, että suoraan kieltäisin Javaa ei-käskyllä, jos Java sen vain kestää. Pientä rauhoittelua kiellosta seurasi, mutta toisaalta voisin myös opettaa Javan paremmin hakemaan keppien ekan välin. Tänä maanantaina treeneissä meinasi olla myös lintutilanne. Olin juuri lopettanut Javan kanssa radan, kun ylitse lensi rastas. Javahan lähti perään ja olin jo ihan varma, että se on nyt menoa! Mutta ennen metsää Java jätti ajon ja tuli takaisin, agility voitti sittenkin. Se on paljon lintukoiralta se.

Nelen treenien suhteen tilanne on tällä hetkellä se, että Nele aloitti viime keskiviikkona toisen juoksunsa ja meiltä on agilitytreenailut heinäkuulta paitsiossa. Harmillista, mutta saadaan korvata alkeiskurssin väliin jäävät tunnit myöhemmin. Toivon mukaan nämä juoksut jäävät viimeiseksi, koska aion viedä Nelen sterilisoitavaksi. Javan leikkauksen jälkeen melkein vannoin, ettei enää koskaan sitä koettelemusta, mutta koska Nelekään ei koskaan käy jalostukseen niin en näe yhtään syytä miksi sitä ei leikattaisi. Helpottaa elämää ja harrastamista.

Vatsataudistaan Nele on parantunut hyvin. Vielä en ole siirtänyt sitä täysin nappuloihin. Kana-riisin koirat saivat syötyä ja nyt olen tarjonnut kevyenä ateriana seitiä, joka oli kummallekin ihan uusi tuttavuus. Hyvin on maistunut. Hetken jo pelkäsin, että Javakin oli tulossa kipeäksi ja syötin sille pari annosta Tehobaktia. Taisi tehota, koska nyt molemmat ovat olleet ihan ok.

Ei kommentteja: