sunnuntaina, huhtikuuta 05, 2009

Viikon agilityt

Tällä viikolla tuli käytyä kahdesti agiliitämässä ja kumpikin kerta jäi harmittamaan. Ei selkeästikään meidän viikko.

--

Perjantaina oli Javan treenit navetalla. Tehtiin kolme erilaista rataa, joista ensimmäinen näytti jotakuinkin tältä:Alussa jätin Javan hypyn 1 taakse ja kävelin itse hypyn 3 taakse. Java odotti hienosti ja tuli käskystä kaikki 3 hyppyä kerralla ilman, että minun tarvitsi mennä vieressä. Rata meni hyvin, kunnes vastaan tuli rengas (11). Java hyppäsi hypyn 10 ja oli suuntaamassa kohti rengasta ja olisi ehkä hypännyt sen oikein, ellen itse olisi tässä vaiheessa yrittänyt hidastaa Javaa tässä-käskyllä. Lopputuloksena Javalla meni pasmat sekaisin ja hyppäsi renkaan vierestä. Yritettiin ottaa uudestaan ja taas vierestä. Vielä yksi yritys niin, että ohjaan kauempaa: Java meni renkaan alta. Tämän kaiken jälkeen oli pakko ottaa varman päälle ja treenien vetäjä tuli auttamaan renkaan kanssa. Saatiin muutama onnistunut toisto, mutta jokainen kerta, kun Java hyppää renkaan vierestä tai menee alta, on huonosta.

Kaksi muuta rataa olivat samantyyppisiä. Java meni nekin hyvin, joskin esteen takaakiertoa jouduttiin vähän harjoittelemaan. Treenien lopuksi oli vapaata aikaa ja otin Javan kanssa keinua ja rengasta, joka nyt onnistui hyvin. Ihan lopuksi olin vielä ottamassa A:n ja Java seisoi vasemmalla puolellani ja A oli suoraan edessä. Annoin käskyn ja lähdin itse eteenpäin, mutta Java lähtikin jostain syystä oikealle ja niin siinä kävi, että astuin Java-paran tassulle. Pelästyin, että nytkö sattui pahasti ja Java hetken aristi tassuaan, mutta onneksi taidettiin selvitä vain säikähdyksellä.

--

Eilen käväistiin taas Nokian agilityhallilla. Mitään erityistä rataa ei ollut, kaikki menivät omalle koiralleen sopivia juttuja. Java toimi oikein mainiosti: renkaalta pelkkiä onnistumisia ja keinu otettiin ensimmäistä kertaa niin, etten pitänyt ollenkaan kiinni. Java ei tuntunut olevan keinusta moksiskaan, joten todennäköisesti olen vain itse turhaan stressannut + TamSKin harjoituskeinua on pakko hidastaa, ettei pompi. Miinusta Java saa haukkumisesta, kun itse olin Nelen kanssa kentällä. Varsinkin jos ryhmän iso koira harjoitteli putkea, niin Java haukkui rasittavan paljon. Tällaisia tilanteita varten pitäisi olla se haukunestopanta... Tässä vähän videokuvaa Javan menosta:Nelen kanssa ei sitten mennytkään niin hyvin. Heti alussa oli kovasti sähläystä, kun useampi koirakko meni esteitä ja Nelen keskittyminen oli hakusessa. Otin lähinnä hyppyjä ja putken, kepitkin mentiin kerran. Sain Nelen myös kerran kiipeämään A:n, mikä kyllä jännitti tyttöä tosi paljon ja meillä menikin aikaa vaikka kuinka. Toista kertaa yrittäessä Nele hypähti A:lta pois ja juuri silloin ryhmän iso koira päätti juosta Nelen luokse. Itse pelästyin ja niin myös Nele. Mitään ei sattunut, mutta Nele oli loppuajan pelokas eikä alun intoa enää ollut. Treenien jälkeen tajusin myös ohjanneeni Neleä koko ajan huonosti. Nele on niin paljon herkempi kuin Java ja siinä missä Java kestää tiukempaakin käskytystä niin Nele alkaa todella nopeasti rauhoittelemaan eikä pysty enää toimimaan kunnolla. Tulee olemaan haasteellista ohjata kahta näin erilaista koiraa.

Nelestäkin kuvattiin lopussa pieni video. Alussa Nele varastaa lähdössä ja joudun palauttamaan tytön takaisin hypyn taakse. Kolmannella hypyllä Nele näyttäisi jäävän vähän taakseni, jonka takia hyppy ei onnistu. Muuten Nele menee tässä kivasti:

Ei kommentteja: