lauantaina, huhtikuuta 18, 2009

Agilitykisa Noormarkussa

Tänään kisattiin ensimmäistä kertaa virallisissa agilitykisoissa! Olin ilmoittautunut WECAN järjestämiin kisoihin Noormarkkuun, jossa mini ykkösten rataan tutustuminen alkoi 14:15 ja koiria oli ilmoitettu 15. Koska olin tullut jo perjantaina Kankaanpäähän, lähdimme kohti kisapaikkaa vasta puoli yhden aikoihin. Nele jäi sisareni hoitoon. Kisapaikalla kisakirjani tuotti hieman hämmennystä. Sain kirjan viime kesänä Köyliön tokokokeesta ja siinä lukee "Tottelevaisuuskokeiden ja agilitykilpailujen kilpailukirja sekarotuiselle koiralle". Jo treeneissä oli tullut pohdittua mahtaako ko. kirja käydä agilityyn vai onko vanhentunut ja kisapaikallakaan toimitsijat eivät tienneet asiaa. Kävivät kysymässä tuomarilta ja niinhän siinä kävi, että jouduin ostamaan uuden kilpailukirjan. Uusi kirja on sama kaikille, rotukoirille ja sekarotuisille.

Ennen rataan tutustumista Java joutui mittaukseen. Tai käytännössä tuomari vain totesi, että minihän se on eikä mitään mittatikkuja käytetty. Myös siru tarkistettiin ja se oli Javan mielestä varsin epäilyttävää toimintaa.

Olin lähtövuorossa kuudentena, mikä oli todella hyvä juttu, kun ehti vielä katsomaan rataa muiden suorituksien kautta. Ei ollenkaan mahdoton rata: pitkä, mutta pääasiassa vain eteenpäin juoksua. Erona harjoituskisoihin oli tietenkin etäisyydet esteiden välillä, mutta myös se, että radalla oli nyt kepit ja keinu. Rengasta ei ollut. Eniten jännitti ehdottomasti kepit, kun olivat vielä hankalassa paikassa:Hypyn 6 jälkeen tein valssin ja putkella 9 jonkinlaisen takaakierron, mutta siinä ne ohjauskuviot sitten olivatkin. Java meni todella hienosti, ei ollut ollenkaan niin kiinni minussa kuin olin pelännyt. Itse asiassa jos olisin huutanut käskyjä aikaisemmin, Java olisi varmaan juossut esteitä paljon itsenäisemmin kuin nyt. Pelasin kuitenkin varman päälle, ettei Java vahingossakaan juoksisi väärälle esteelle. Toisaalta ajatustoimintani oli jännityksestä sen verran lamaantunut, että senkin takia käskyt tulivat myöhässä. :) Erityisen tyytyväinen olin Javan suoritukseen keinulla, se meni lähestulkoon täydellisesti. Virhepisteitä saatiin kepeiltä viisi, mutta tämä oli melkein arvattavissa. Uusintayrityksellä Java meni ne oikein, kun itse näytin välit tarkemmin. Tässä meidän kisavideo:Radan ihanneaika oli 58 ja Javan ajaksi tuli 54,29 ja 5 virhepistettä. Mini ykkösten 15 koirasta vain 5 sai tuloksen ja yksi meni nopeammin kuin me. Ko. koirakko sai kuitenkin 10 virhepistettä, mikä tarkoitti, että Javan kanssa voitimme mini ykköset! Harmillisesti luulin, että palkintojen jako olisi vasta kun kaikki ykköset (minit, medit, maksit) olisivat menneet ja lähdimme Javan kanssa pidemmälle kävelylle. Kuitenkin palkintojen jako olikin tällä aikaa ja treenikaverini otti puolestani palkinnon ja kisakirjan, kun kaikki luulivat meidän lähteneen jo kotiin. Onneksi asiat selvisivät, kun palasimme takaisin, vaikka palkintokuvaan emme nyt sitten päässeet. :/ Voittona oli lasilaatta, 10 euron lahjakortti Mustiin ja Mirriin ja herkkua koiralle.

Täydellinen aloitus Javan kisauralle! :)

5 kommenttia:

Tytti kirjoitti...

Hienolta näytti ja onnee kovasti ahkeralle javalle ja sulle tietty kans! :)

Unknown kirjoitti...

Wau!Hieno ja todella nopea suoritus! :) Ei uskois et oli teiän ekat kisat!Oli niin varman näköstä menoa!!
aikas helppo rata verrattuna meiän reeniratoihin :P
oli varmaan suht helppo muistaa?

Noora kirjoitti...

Upeasti meni! Onnea vielä tätäkin kautta! :)

Tanja kirjoitti...

Kiitos kaikille!

Rata tuntui vähän samalta kuin ne harjoituskisaradat, paitsi mitä nyt sitten noi kepit ja keinu oli mukana. Aikalailla vaan suoraan ja lujaa. :D Paljon helpotti ku näki, että on vasta kuudentena lähtövuorossa eikä ensimmäisenä, vaikka sekin päivä varmasti joskus koittaa. Muistaa paremmin, kun näkee ensin muiden menevän siellä.

Unohdettu hymy kirjoitti...

Ihan loistavaa! Hyvä Java! Te olette kyllä pirun nopeita :)