sunnuntaina, helmikuuta 22, 2009

Onnistuneet agitreenit

Perjantaina treenailtiin taas agilitya Pirkkalassa. Nele meni treenien ajaksi Bennyn ja Muusan seuraan naapuriin, joten olin matkassa kaksistaan Javan kanssa. Teimme 3 erilaista rataa, joista ensimmäinen oli suora juoksurata koirien lämmittelyyn (toki ne oli myös lenkitetty). Ohjaajat saivat omat lämmittelynsä ennen treenejä kantamalla kisaesteitä ulkona odottavaan peräkärryyn. Toinen rata näytti tältä:
Tein ohjausvirheen heti putken jälkeisissä hypyissä. En näyttänyt kiertoa tarpeeksi tarkkaan enkä vetänyt Javaa toisen esteen yli perässäni, vaan Java juoksi takaa esteen ohi. Pieni kertailu ja uudella yrityksellä onnistuttiin. A:n jälkeinen este meni heti hienosti ja renkaastakin Java tuli ongelmitta läpi.

Kolmas rata oli pitkälti samanlainen kuin toinen, mutta puomin sijaan mentiin pöydälle. Pöytä on yksi Javan suosikkeja, siellä on kiva hengailla ja syödä namia. Pöydän jälkeen tuli keinu ja hetken näytti, että Java juoksee siitä läpi. Jotenkin onnistuin huudahtamaan niin, että Java pysähtyi oikeaan kohtaan ja ehdin vielä ottamaan keinusta kiinni, ettei jää pomppimaan alastulossa. Keinua pitäisi harjoitella paljon, minkä vuoksi onkin harmi, että TamSKin keinut eivät ole sieltä parhaimmasta päästä. Kaiken kaikkiaan treenit menivät oikein hyvin ja Java vielä näytti muille mallia kuinka leikitään. Meillä on nyt kotitehtävänä opettaa koira leikkimään ja Java taitaa sen puolen muuten hyvin, mutta joskus sen mielestä on kivempi mennä yksin "tappamaan" lelua kuin tuoda se takaisin minulle. Ulkotreenejä ajatellen meidän pitäisikin vielä harjoitella luopumista, ettei Java Eteläpuistossa tai missä ikinä treenit kesälläkin ovatkin, häipyisi kentän toiseen laitaan lelunsa kanssa.

Tänään käväisin katsomassa agilitykisoja, joiden takia perjantaina kannettiin kisaesteitä. Ykkösten rata oli melko suoraviivainen eikä ollenkaan mahdottoman oloinen. Oli ihan hyvä nähdä, ettei kaikilla kisailijoilla todellakaan tullut puhtaita ratoja ja kepeissä suurimmalla osalla tuli virheitä/menivät ne tosi hitaasti. Eli voisin itsekin uskaltaa Javan kanssa kisailemaan kesällä. Ensin täytyy vain palautella ulkona treenaamista mieleen (kesäkausi alkaa toukokuussa) ja hankkia samalla itselle jonkinlaiset kepit, joilla harjoitella.

--

Huomasin vasta eilen, että blogiini on tullut ilahduttava määrä kommentteja, kiitos niistä! Nyt olen laittanut Bloggerista päälle s-posti-ilmoituksen kommenteista, että huomaan ne heti.

Ei kommentteja: