maanantaina, heinäkuuta 27, 2020

Tilda epiksissä aka tassuvamma

Ennen amstaffin hyökkäystä (tästä odotan yhä rahojani...) ja ennen koronaa suunnittelin Tildan ilmoittamista agilityepiksiin, mutta kyseiset tapahtumat estivät tehokkaasti lähtemisen mihinkään. Nyt Tilda on fyysisesti parantunut hyökkäyksestä ja koronarajoituksia poistettu, joten kun huomasin TamSKin ilmoituksen epiksistä, oli aika toimia.

Aloitin tämän blogitekstin kirjoittamisen, kun olin ilmoittanut Tildan TamSKin epiksiin. Vähän jännitti miten meidän kävisi, kun edellisestä kisakokemuksesta itselläni on niin pitkä aika ja Tildaa saattaa pelottaa muut paikallaolijat. Toisaalta olin ihan fiiliksissä siitä, että saisimme vihdoin tuntumaa kisatilanteeseen ja -videon Tildan suorituksesta. Epikset olivat torstai-iltana ja keskiviikkoiltana huomasin, että Tildan tassukarvat pitäisi leikata. Trimmasin ne ja alta paljastui yllätys: aivan väärään suuntaan osoittava kynsi.


Siihen jäi meidän epikset ja tämä blogiteksti muuttui kisahehkutuksesta terveyshuoliksi. Torstaiaamuna soittelin eläinlääkäreitä läpi, mutta vähän yllättäen kaikkialla tuntui olevan kovin täyttä tai osa asemista lomalla. Yhtäkkiä huomasin eräässä nokialaisessa eläinlääkärissä olevan peruutusajan, joka olisi 25min päästä. Google kertoi ajomatkan kestävän 12min, joten otin ajan itselleni, nappasin Tildan kainaloon ja ajoin Taivalkunnan Eläinklinikalle.

Tutkimuksen perusteella eläinlääkäri epäili kynsikapselin irtoamista ja ehdotti sen poistoa. Luulin, että sitä varten pitäisi varata uusi aika, mutta eläinlääkäri sanoi, että voisi tehdä sen jo iltapäivästä. Iltapäivällä Tilda-parka saikin rauhoittavan ja jäi operaatioon. Kotiin pikkukoira tuli ison tassupaketin kanssa, jota sai pitää pari päivää. Lauantaina oli aika avata lääkärissä tehty hieno paketti ja sen jälkeen ollaankin tuskailtu tassusiteen teon kanssa. Helpon näköistä netissä, mutta hankala tehdä itse ja vielä hankalampaa saada pysymään, kun ei tiedä kuinka tiukan uskaltaa tehdä. Sadekelit ovat tuoneet oman lisähankaluutensa ja ensimmäisenä kipaisinkin Prismaan hakemaan lasten kurahanskat.


Jäljelle jäänyt kynnen ydin on kipeän näköinen ja kipeältä Tilda on kipulääkkeestä huolimatta välillä vaikuttanutkin. Pientä takapakkia hoitoon tuli tänään, kun Tilda oli hetken yksinään sohvalla tassusiteen kanssa ilman kauluria. Olin vaippahommissa, kun yhtäkkiä tajusin, että nyt on jotenkin liian hiljaista ja siellähän Tilda nuoleskeli iloisesti tassuaan siteen lojuessa sohvatyynyn takana. Ja jotta muidenkin elämä olisi haastavaa, joutuivat koirat tänään maalle hoitoon ja viettävät täällä lähes puolitoista viikkoa. Me muut lähdemme pohjoiseen eikä koirien ollut alun perinkään tarkoitus tulla mukaan.

Kynnen ilmakylpy

Ei kommentteja: