keskiviikkona, maaliskuuta 22, 2017

Lomalta arkeen ja eläinlääkäriin

Viime viikolla allekirjoittanut lähti talvilomalle suureen maailmaan, joten koirat pääsivät viikoksi hoitoon Kankaanpäähän. Kaikki oli sujunut hyvin ja lauantaina suuntasin itsekin takaisin maalle. Illalla Nele pyysi yhtäkkiä vauhdilla ulos ja tässä vaiheessa selvisi, että jo iltapäivälenkillä Nele oli pissaillut paljon. Iltalenkin jälkeen huomasin, että Nele pissaa verta ja seuraavaksi suuntasinkin googlettamaan aiheesta. Koska olimme maalla ja oli viikonloppu, päätin katsoa tilannetta uudestaan aamulla: pitääkö suunnata pikaisesti Treelle ja päivystykseen. Yöllä Nele ei kuitenkaan pyytänyt ulos ja aamulla vaikutti ihan pirteältä, joten varasin ajan eläinlääkäriin heti maanantaiaamulle.


Maanantaina suuntasin Nelen kanssa Nekalan Evidensiaan. Pissanäytettä ei ollut mukana, sillä varauksen yhteydessä luki, että se otetaan vasta klinikalla. Ensin eläinlääkäri tutki Nelen läpi ja sen jälkeen virtsarakko tarkistettiin ultraäänellä.

"..rakon kaulan alueella rakon dorsaaliseinämässä pieni epätasaisuus/kyhmy, noin 0,2x0,3 cm. Ei virtsakiviä."

Tämän jälkeen esiin kaivettiin neula ja eläinlääkäri yritti ottaa näytteen suoraan vatsanpeitteiden läpi. Ensimmäinen kerta ei onnistunut ja toista neulaa kaivettaessa jouduin luovuttamaan paikkani Nelen vierestä hoitajalle. Sen verran tuli huono olo neulojen läheisyydessä.

"Virtsanäytteessä virtsan ominaispaino 1.028, verta +4, proteiinia +1. Sakan tutkimuksessa nähdään runsaasti punasoluja, jonkin verran tulehdussoluja, muutamia sauvabakteereita."

Näytteestä tehdään vielä bakteeriviljely, jonka tulokset kuulen myöhemmin. Nele sai tulehduskipulääkettä pistoksena ja 10 päivän antibioottikuurin. Muutos virtsarakon seinämässä suositeltiin kontrolloitavaksi 2-4 viikon kuluttua.

Ei kommentteja: