keskiviikkona, maaliskuuta 29, 2017

Kohti kevättä

Maaliskuu on mennyt loman lisäksi kevättä odottaessa, josta yksi varma merkki on koirien turkin lyheneminen. Ensin käsittelyyn pääsivät Nele ja Tilda. Nelen turkin olen ajanut blogimerkintöjen perusteella syyskuussa ja vasta nyt se alkoi takkuuntua säännöllisemmin. Tilda sen sijaan luopui kertaalleen turkistaan jo talven aikana ja nyt taas karvaa oli kuin muille jakaa.

Kevätkevennys!

Myös Java sai lyhyemmän turkin. Kovin on erilaiset turkit tällä porukalla: yksi takkuuntuu heti, yhden turkki kasvaa superhitaasti ja kolmas on onneksi saanut turkkinsa kuntoon haimatulehdusten jäljiltä. Ja koska kevät ottaa aina vähän väliä takapakkia, on Java saanut pitää villapaitaa.

Retkeilykausi tuli avattua Katajajärven laavulla

Tildan kanssa kävin tarkistamassa miltä parvekkeella näyttää talven jälkeen ja samalla tuli purettua kasvien talvisuojaukset pois sekä tehtyä kevätleikkaukset. Saa nähdä kuinka moni talvehtijoista herää henkiin. Tällä hetkellä näytti, että ainakin omenapuu, riipparaita ja mustaherukka ovat elossa. Ryhmäruususta ja kärhöstä sen sijaan en olisi yhtään niin varma.

Avustava puutarhuri (avoimessa multasäkissä kevättä odottelee jouluruusu)

Ei kommentteja: