keskiviikkona, marraskuuta 26, 2014

Kotikoordinaatit vaihtuivat

Olen jälleen muuttanut koirien kanssa uuteen osoitteeseen. Hallilassa viihdyimme melko tasan tarkkaan kaksi vuotta, mutta valitettavasti aikanaan yhteen laitetut tavarat piti nyt kantaa erilleen. Enää ei siis ole tiedossa pihapäivityksiä ja pihan menettäminen harmittaa, sillä luonnollisesti kaikki istuttamani kasvit jäivät Hallilaan ja täytyy vain toivoa, että seuraava asukas osaa arvostaa niitä. Onneksi sentään alusta asti oli hyvin tiedossa, ettei piha ole täysin oma eikä pysyvä, joten kalliita hankintoja en sinne tehnyt.

Kaiken kaikkiaan olemme palanneet takaisin lähtöpisteeseen: on vain minä, koirat ja kerrostalo. Uusi koti sijaitsee Linnainmaalla ja kolmion neliöt putosivat 39-neliön yksiöön, jossa kuitenkin on erillinen makuuhuone. Kovin tämä tuntuu ison asunnon jälkeen pieneltä, mutta onpa ainakin vähemmän siivottavaa. Asuntoon kuuluu myös suhteellisen iso parveke, joka ei kuitenkaan tällä hetkellä ole koiraturvallinen, vaan sitä on pakko tuunata samaan tapaan kuin aikanaan Jankan parveketta. Tämä saa jäädä odottamaan kevättä, kun ei kukaan nyt halua olla tuolla kylmässä ja pimeässä.

Java ja Tilda mahtuivat hetkeksi samaan petiin

Muutostamme on nyt puolitoista viikkoa ja koirat ovat ottaneet muutoksen kohtuullisen hyvin. Javalle tämä on jo viides muutto, Nelelle kolmas ja Tilda-parka on varmaan ihan sekaisin, kun asuntojen lisäksi on vaihtunut omistajakin. Olen nauhoittanut kaikki koirien yksinolot ja alussa jätin haukunestopannan Tildan kaulaan. Java ja Nele ovat olleet nauhoitusten perusteella oikein kiltisti, mutta Tilda on levoton ja vinkuu. Vaikka olisimme tehneet pitkän lenkin ja Tilda jäisi lähtiessäni väsyneenä nukkumaan pedilleen, kuuluu nauhoituksissa silti Tildan vinkumista. Toivoisin niin kovasti, että myös Tilda pystyisi rentoutumaan ja nukkumaan silloin, kun olen poissa, sillä kohta koirien yksinolot tulevat pitenemään, kun palaan töihin.

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä (kuva vanhempieni luota)

Muutosta huolimatta tai ehkä juuri sen takia ollaan lenkkeilty nyt paljon. Lauantaina osallistuin kaikkien koirien kanssa Tappien yhteislenkille Kaupissa, joka meni paremmin kuin olisin osannut odottaa. Tilda varsinkin tuntuu arvostavan, kun saa juosta muiden koirien kanssa. Myös Linnainmaalla on todella hyvät lenkkimaastot aivan vieressä ja esimerkiksi Niihaman metsät heti moottoritien toisella puolella.

Sunnuntain viettoa Lempäälän metsissä


Niihaman reitillä Janan ja Hilan kanssa, kuva: Tytti Käyhkö

Ei kommentteja: