torstaina, helmikuuta 27, 2014

Puolipitkästä lyhyeen

Viime viikonlopun luminen lenkki aiheutti sen, että Javan ja Nelen jalkojen karvat takkuuntuivat ihan kunnolla. Koirat ovat kasvattaneet turkkejaan elokuun puolivälistä alkaen ja varsinkin Javalla on taas alkanut olla ongelmia turkin kanssa (esimerkiksi valjaat tekevät ikävät takut). Suunnitelmissa olikin joka tapauksessa trimmata koirat lähiaikoina lyhyelle turkille, joten eilen oli Javan vuoro joutua pesulle ja trimmattavaksi.


Tänään käsittelyyn pääsi Nele. Pesun jälkeen mietin hetken, josko vain kampaisin Nelen ja säilyttäisin kauniin turkin, mutta aika pian mieleen tuli toissapäiväinen lyhyt metsälenkki, jonka jälkeen Nelen vielä suhteellisen lyhyt turkki oli täynnä risuja. Nele rakastaa juosta omia polkujaan pitkin metsää ja olisi todella surkeaa, jos pitkä turkki hankaloittaisi tätä (varsinkaan, kun Nele ei tee enää mitään pitkällä turkilla!). Eikä minua oikeastaan voisi nyt vähempää kiinnostaa käyttää tulevia kesäpäiviä turkinhoitoon, joten päätös turkin lyhentämisestä oli lopulta aika helppo. Trimmasin koirien turkit 13 mm leikkuukammalla.


Molemmat koirat näyttävät nyt melko reppanoilta, mutta onneksi turkit kasvavat nopeasti. Tänään kävin koirien kanssa hieman kätköilemässä Leinolan suunnalla ja molemmat saivat manttelit päällensä, sillä menee varmaan hetki lyhyempään turkkiin totuttelussa.

Karjumäen kalliolla

Ei kommentteja: