tiistaina, kesäkuuta 04, 2013

Uudet pannat

Koko koirakolmikko sai tänään uudet pannat. En ollut suunnitellut pantojen hankintaa, kunnes lauantaina tapahtui tilanne, jonka seurauksena päätin, että vapaapäivänä suuntaan koirien kanssa M&M:ään ostoksille.

Lauantai-iltapäivänä olin koirien kanssa pienellä lenkillä työpäivän jälkeen, kun sivukadulta kohti tuli mäyräkoira ja takaa pyöräilijä. Vedin omia koiria poispäin mäyräkoirasta, kun yhtäkkiä huomasin, että Java oli irti! Java seisoi pienen hetken paikallaan, lähti sitten kohti mäyräkoiraa ja tässä vaiheessa takaa tullut (onneksi hidasta vauhtia!) pyöräilijä törmäsi Javaan. Java jäi selvästi hämmentyneenä seisomaan paikalleen ja tässä vaiheessa sain Javan kiinni. Koko tämä tilanne tapahtui aivan Hallilan pääkadun vieressä, jossa menee paljon autoja (eivätkä ne todellakaan noudata tien 40 km/h rajoitusta). Pyöräilijä valitti jotain irtiolevista koirista ja mäyräkoiran omistaja katsoi ihmeissään, mutta tämä tilanne olisi voinut päättyä miljoona kertaa pahemminkin. Pyöräilijä olisi voinut tulla todella lujaa, mäyräkoiran sijasta paikalla olisi voinut ollut pikkukoiria syövä tappajakoira tai Java olisi lähtenyt juoksemaan suoraan autotielle. Eikä tämä edes ollut ensimmäinen kerta, kun näin käy, vaan Nelekin on päässyt pannastaan irti kaksi kertaa aiemmin. Onneksi silloin olen itse huomannut tilanteen Neleä aiemmin.

Nyt koirat saivat solkipannat, Java ja Lina pinkit (30 cm) ja Nele tummanruskean (35 cm):


Shoppailujen jälkeen suunnattiin uimaan Kaukajärvelle. Nele ja Lina kastelivat tassunsa avustettuina, Java sen sijaan meni heti itse veteen ja nouti leluakin muutaman kerran.

Ei kommentteja: