keskiviikkona, kesäkuuta 13, 2012

Tuuri KR

Viime lauantaina oli vuorossa Tuurin kaikkien rotujen näyttely eli Miljoonakoira, johon kasvattaja sponsoroi Linan. Ajattelin perjantaina aloittaa Linan turkin laittamisen ajoissa, jotta ehtisi kunnolla nukkua ennen Tuuriin lähtöä. Loppujen lopuksi nukuin kaksi tuntia ja sitten olikin jo aika valmistautua lähtöön!

Linan turkki oli jälleen huopatakuilla ja niitä selvittelin yhteen asti yöllä, yhteensä Linan näyttelyyn valmistamiseen meni 5,5 tuntia. Yhden aikaan yöllä tajusin, että näyttelynumero olikin sähköpostissa ja se pitäisi tulostaa. Tulostimen kanssa on viime aikoina ollut ongelmia ja tunnin jaksoin yöllä säätää sitä, kunnes päätin luovuttaa ja todeta, että lähdetään sitten ilman näyttelylappua. Jos olisin tiennyt kuinka helppoa numerolapun saaminen oli paikan päältä, en olisi edes vaivautunut koskemaan tulostimeeni. Yöllä koko näyttelytouhu tuntui kaikin puolin turhalta vapaapäivän käyttämiseltä...

Matkaan otin mukaan trimmauspöydän ja uudet rattaat. Kotoa lähtiessä laitoin kaikki koirat rattaisiin ja kyllähän ne sinne mahtuivat, mutta sen verran oli ahdasta, ettei kaikkia kolmea voi pitkään pitää rattaissa. Trimmauspöydän kantaminen ja rattaiden kuljettaminen sujui yllättävän kivuttomasti, vaikkei pöytää voikaan laittaa rattaiden päälle.

Agilityyn tarkoitettu jalkojen väliin tuleminen kelpaa Linan mielestä näyttelyssäkin

Junnunarttuja oli ilmoitettu yhdeksän, joista yksi oli poissa. Tuomarina toimi Jussi Liimatainen. Lina sai laatuarvostelun ERI ja sijoituimme neljänneksi. Kolme ensimmäistä saivat SA:n, meille tuomari sanoi, ettei vielä SA:ta, mutta koira on lupaava. Arvostelusta selviää mikä tänään(kin) oli ongelmana:

Hyvärakenteinen, upeapäinen narttu. Hyvä pitkä kuono ja kauniit silmät. Kaunis ylälinja. Hyvä etuosa. Riittävä runko ikään nähden. Hyvä hännän kiinnitys ja erinomainen takaosa. Tasapainoiset liikkeet, mutta saisi olla reippaampi.
Lina paransi liikkumistaan loppua kohden, mutta kovin oli pikkuneiti taas apeana. Se on harmi, sillä kaikki, jotka Linan oikeasti tuntevat, tietävät, että Lina on kaikkea muuta kuin onneton. Oikeastaan Lina on koiristani se, joka eniten heiluttaa häntäänsä ja on aina niin iloinen. Jotenkin vain pitäisi saada sama näyttelykehiinkin. Toimisikohan yhdistelmä naksutin ja mätsärit?

Kuva: Markku Vaitinen

Nyt pidetään hetki taukoa näyttelyistä ja näillä näkymin virallisiin kehiin suunnataan uudelleen vasta heinäkuun lopussa Porin KV-näyttelyssä.

Tuulinen ilma ja turkkikoira on aina yhtä toimiva yhdistelmä...not

Ei kommentteja: