lauantaina, toukokuuta 05, 2012

Muutoksen tuulia

Huhtikuun vaihtuminen toukokuuksi tarkoitti talvikauden päättymistä TamSKilla ja meille uusia kuvioita agilityrintamalle.

Koska vapaa-aikaa on kesäkuukausina suhteellisen rajallisesti, päätin lopettaa TamSKilla kouluttamisen. Luultavasti en tulevaisuudessakaan enää ota kokonaisen talvi- tai kesäkauden kouluttamista, koska oma motivaatio ei yksinkertaisesti riitä niin pitkälliseen kouluttamiseen. T'ästä eteenpäin siirryn kouluttamaan pelkästään Tapeille ja onneksi suunnitelmissa olisi hieman erilainen ratkaisu syksyn treeniryhmien vetämiseen. Ensin kuitenkin on tarkoitus kouluttaa viiden kerran pentuagility kesäkuussa.

Vappuaattona oli Javan ja Nelen treeniryhmän viimeinen kerta. Tänä vuonna tuli siis juhlittua vappua hyvin hillitysti harrastusten parissa. :) Talvikauden viimeiset treenit olivat meille samalla viimeiset agilitytreenit TamSKilla. Aloitin Javan kanssa agilityn keväällä 2008 ja siitä alkaen olemme olleet saman kouluttajan ryhmässä, joten hieman piti fiilistellä menneitä ja luonnollisesti oli Javan vuoro osallistua treeneihin. Kesäkauden alkaminen vie Javan entistä vahvemmin osa-aikaeläkkeelle, kun koirat eivät enää jatka vuorottelua treeneissä. Se, jos mikä on todella surullista, kun miettii miten paljon Java rakastaa agilitya eikä ikääkään ole kuin vasta kuusi vuotta. Jonkin verran Java pääsee yhä agiliitämään omatoimitreeneissä (kun jaksaisi käydä!), tuuraamaan Neleä treeniryhmässä ja mahdollisesti pariin otteeseen kisaamaankin kesän aikana.

Nelen kanssa siirryin tämän kuun alusta Tappien kouluttajille suunnattuun treeniryhmään ja ensimmäinen kerta meillä oli keskiviikkona SDP:llä. Joka toinen kerta on ohjatut treenit (kouluttajana Maria Salonen) ja välillä ns. omatoimitreenit, jolloin joku meistä ryhmäläisistä on vetovuorossa. Keskiviikon rata vaikutti tutustumisessa melko hankalalta ja olin varma, ettei Nele selviä siitä alkuunsakaan. Mutta Nelehän yllätti jälleen kerran olemalla aivan erinomainen, ohjaaja sen sijaan saisi parantaa asennettaan (eli juoda vahvaa kahvia ennen kuin lähtee kotoa) ja malttaa radalla sen sijaan, että yrittää mahdollisimman nopeasti siirtyä jo eteenpäin. Esimerkiksi takaakierrot pitää ohjata loppuun asti eikä jättää niitä puoliväliin vetäen samalla omalla liikkeellä koiran pois takaakierrosta.

Olen erittäin tyytyväinen Nelen ensimmäisiin treeneihin uudessa ryhmässä. Ehkä pitäisi yrittää ryhdistäytyä taas agilityn suhteen, kun Nelen lisäksi säännöllistä harjoittelua kaipaisi Lina, jolle kohta tulee 1v täyteen. Lisäksi Javan kanssa pitäisi harjoitella tokoa, jotta voisi kesän aikana yrittää viimeistä ALOn ykköstulosta. Treenipäiväkirjan viimeinen merkintä on tehty helmikuun puolivälissä, joten "pikkuisen" ollaan otettu omaa lomaa harjoittelusta. Saati muista tämän vuoden tavoitteista, kun koirien ruokintakin on jälleen pelkkää nappulaa päivästä toiseen...

Kovin suuria lupauksia en kuitenkaan uskalla kesäksi tehdä, sillä töissä on parhaillaan sesonkiaika ja ensi viikollakin työpäivät venyvät matkoineen lähes yhdeksään tuntiin. Jos ja kun jaksan vielä työpäivän jälkeen tehdä pitkän lenkin koirien kanssa, saa se riittää ja muita treenailuja katsellaan sitten, kun aikaa on paremmin käytössä. Voisin kuitenkin miettiä ja myöhemmin kirjata ylös pieniä välitavoitteita kesän ajalle, että sentään jotain saisi aikaiseksi.

Ei kommentteja: