tiistaina, kesäkuuta 14, 2011

Javalle ALO1 ja luokkavoitto!

Tänään tapahtui hyvin hämmentäviä asioita ja vieläkin koko juttu tuntuu jotenkin epätodelliselta. Otsikossa tuo jo lukeekin eli olin Javan kanssa TamSKin järjestämässä tokokokeessa Tallilla. Alokasluokka alkoi klo 18 ja mukana oli 11 koirakkoa. Ensin teimme yhteisliikkeet kahtena ryhmänä ja tämän jälkeen yksittäisliikkeet, joissa olin Javan kanssa vuorossa viimeisenä. Tuomarina oli Marja Ala-Nikkola.

Luoksepäästävyys: 10 

Toin Javan Talliin jo ennen ensimmäisen ryhmän yhteisliikkeitä, jotta saisi tottua muihin koiriin (paikka nyt olikin erittäin tuttu). Juoksutarkastus meni ihan ok, hieman Java ihmetteli, että mitäs tämä nyt on, mutta antoi tuomarin kuitenkin koskea. Rivissä vieressämme oli katalonianpaimenkoira, jolle Javan piti vähän haukkua ja kierrokset nousivat pikkuisen liikaa. Ehdin jo ajatella, että näinkö tässä käy, että Javaa ärsyttää viereinen koira niin paljon, ettei pysty keskittymään... Sain Javan kuitenkin sivulle, tosin tuomarin lähestyessä Java päätti mennä maahan. En oikein tiennyt saiko tässä vaiheessa enää käskyttää koiraa, joten annoin Javan maata. Tuomari silitti Javaa ja pyysi itse Javan tämän jälkeen istumaan.

Paikalla makaaminen: 10

Java oli oikein nätisti eikä yhtään vaihdellut asentoa lonkalta toiselle kuten möllitokossa.

Seuraaminen kytkettynä: 8

Annoin ylimääräisen seuraa-käskyn, kun Java jäi yhdessä kohdassa liikaa taakseni. Perusasennot pysähdyksissä olivat vinoja (paranivat loppua kohden). Tuomari taisi myös huomauttaa, että vasemmalle käännös oli liian väljä tms.

Seuraaminen taluttimetta: 10

On lähestulkoon historiallista, että saamme Javan kanssa seuraamisesta täydet pisteet! Tästä huomaa hyvin, että olen Tallilla seuruuttanut Javaa pääasiassa ilman hihnaa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10

Ei mitään huomautettavaa. :)

Luoksetulo: 9½

Tässä oli jotain pientä hienosäätöä ja olisi melkein pitänyt nauhoittaa tuomarin puheet, koska näin kisan jälkeen olen unohtanut jo puolet. Ainakin Java oli tuomarin mukaan tehnyt pienen kaarroksen selkäni takana ennen kuin tuli perusasentoon.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10

Ei mitään huomautettavaa. :)

Estehyppy: 8½

Sain hyvän vinkin lähestyä hyppyestettä sivusta, jotta Java ei vahingossa hyppää sitä ilman lupaa. Näin teimmekin ja Java tuli nätisti mukanani ilman aikeita varastaa. Hyppäsi heti käskystä ja jäi seisomaan, mutta istui sitten omatoimisesti ennen kuin olin saanut edes luvan palata koiran luo. Tätä samaa istumista on tapahtunut treeneissäkin, joten tätä pitää harjoitella vielä lisää.

Kokonaisvaikutelma: 10

Tuomari tykkäsi Javasta ja meidän yhteistyöstä. Jäi lopuksi vielä juttelemaan ja rapsuttelemaan Javaa.

Yhteensä pisteitä saimme huimat 191,5 (alokasluokan maksimi on 200). Tämä oikeutti luokkavoittoon kunniapalkintoineen!

2 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Paljon onnea! Hieno Javaski ja aikamoisen hienot palkinnot :)

Tanja kirjoitti...

Kiitos! Palkinnot oli kyllä aika mukavat, ainoastaan toi isompi ruokapussi joutuu etsimään uuden kodin, kun sitä en voi syöttää omille koirille.