torstaina, maaliskuuta 12, 2009

Javan pesupäivä ja kesäturkki

Olin pessyt Javan viimeksi sunnuntaina, joten turkki oli tänään lähes takkuvapaa ja muutenkin vielä ihan siistissä kunnossa. Ennen lyhennystä turkki on kuitenkin hyvä pestä, joten tässä Javan lähtötilanne:
Java vihaa pesuja. Jo siinä vaiheessa, kun alan valmistella pesuhetkeä (etsin tarvikkeet yms.), Java tärisee ja näyttää surkealta. No, ei Nelekään tässä paljon huonompi ole. Tänään tein täysin saman setin kuin Nelelle maanantaina, joten sen tarkemmin en enää kerro työvaiheista. Tässä Java "kylpyammeessa" ilmeellä, joka kertoo kaiken olennaisen:Tunnelma ei Javan mielestä parane pyyhkeissäkään:Kymmenen minuutin pyyhkeissä istuskelun jälkeen kuivaukseen. Kai olen jo muistanut mainita miten ihanan helppoa se onkaan Metrollani? :) Nopea harjaus ja kampaus ja tältä Java näytti juuri ennen kuin sakset tulivat mukaan kuvioihin:Tässä vaiheessa kaikkien vannoutuneiden turkki-ihmisten on syytä lopettaa lukeminen. Eipä silti, kyllä se itseäkin vielä mietitytti, kun katselin Javan turkkia. Viimeksi lyhennetty vähän vajaa vuosi sitten ja pituutta tullut jo noin mahtavasti. Perhoskoirageenit Javassa tekevät turkista myös paljon näyttävämmän ja kiiltävämmän kuin Nelellä. Sellainen terveellisen näköinen turkki, jos näin voi sanoa. Muutenkin pidän enemmän pitkistä turkeista ja parhautta on vastapesty ja harjattu turkki. Silloin on koira kauneimmillaan. Harmi vain, että se kaikki vaatii niin paljon. Jos tilanne olisi aina tämä, että ehdin mainiosti pestä molemmat koirat pari kertaa viikossa ja silti tehdä kaikkea muutakin, niin kumpikin koira voisi pitää pitkän turkkinsa. Mutta koska aikaa ei ole, niin tässä taloudessa ei tule olemaan kuin yksi pitkässä turkissa oleva koira kerrallaan. Paitsi että Nelekään ei tule olemaan täyspitkässä turkissa, vaan aion pitää turkin jotakuinkin sen mittaisena kuin nyt.

Ensin aloitin turkin leikkaamisen saksilla. Leikkasin turkin kauttaaltaan lyhyeksi turhia säästelemättä. "Pieni" kasa sitä lähtikin:Java itse ihmettelee mistä kaikki tämä karva on lähtöisin (tämän kuvan jälkeen en enää juurikaan käyttänyt tavallisia saksia):Saksilla leikatessa turkista tulee väkisinkin saksitun näköinen, kuten ylläolevasta kuvasta näkyy. Käsittelin Javan turkkia vielä kahdella trimmerillä ja ohennussaksilla. Isommalla trimmerillä tasoittelin turkkia ja Chrominilla otin tassut, vatsan alta ja korvat. Ohennussaksilla tein viimeistelyn, mutta toki turkista näkee yhä, että sitä on juuri leikattu. Nyt annan turkin kasvaa ja lyhennän sitä välillä luonnollisemman näköiseksi ohennussaksilla. Kestää ehkä jonkin aikaa tottua, että nyt vastaan kävelee tämän näköinen koira:Nele näyttää Javan rinnalla jättiläiseltä:Pakko kyllä myöntää, että nyt Java näyttää vakuuttavammalta agility- ja tokokoiralta kuin pitkällä turkilla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi java raasu, toi on aivan loistava kuva missä se kattoo tota karvakasaa :)