keskiviikkona, tammikuuta 16, 2019

Serklaasin poisto

Serklaasin poisto ei mennyt aivan kuten suunniteltiin, vaan alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen Tilda joutui pitämään sitä kaksi ylimääräistä viikkoa.

Alun perin serklaasi piti poistaa juuri sopivasti ennen joulua, mutta eläinlääkäri totesi leuan antavan vielä sen verran normaalia enemmän periksi, että riski uudelleen murtumiseen olisi liian suuri. Röntgenkuvassa murtuma oli onneksi parantunut hyvin. Tällä ell-käynnillä Tilda kuitenkin menetti kaksi alaetuhammastaan, jotka olivat katkenneet amstaffin hyökkäyksessä. Samalla poistettiin hammaskivi, jota oli näköjään vuoden aikana ehtinyt kertyä jo runsaasti. Olin toivonut, että Tilda olisi selvinnyt enää yhdellä nukutuksella ja saanut viettää joulun ilman leuassa olevaa tappia, mutta uusi aika jouduttiin varaamaan vasta tämän vuoden puolelle.


Joulunvietto sujui onneksi hyvin, vaikka olimme pari päivää Kankaanpäässä. Koirat eivät saaneet juosta takapihalla samaan aikaan ja Tilda söi yhä pehmeää ruokaa, mutta mitään suurempaa harmia serklaasista ei ollut. Tammikuun 4.päivä oli vihdoin aika käydä poistattamassa rauta suusta. Eläinlääkäri totesi leuan olevan stabiili ja myös ikenien parantuneen hyvin. Nyt serklaasista muistuttaa enää arpi leuan alla. Vähitellen Tilda on siirtynyt syömään normaalia ruokaa, mutta puruluut ja ravisteluleikit ovat kiellettyjä vielä kuukauden ajan.

Hyökkäyksestä tuli tänään kuluneeksi kaksi kuukautta. Fyysisesti Tilda näyttää parantuneen hyvin, mutta selvästi tilanteesta jäi pelkoja. Aiemminkin Tilda on ollut jossain tilanteissa epävarma, mutta nyt mukaan on tullut pakoreaktio. Loppiaislenkillä kohtasimme ison vihaisen labbiksen (mitä lienee sillekin tehty...onneksi oli sentään hihnassa) ja Tilda oli sitä mieltä, että on turvallisempaa kääntyä suorilta ympäri. Sain pikkukoiran tulemaan mukanani ohi, mutta aiemmin reaktio ei ole ollut näin vahva. Myös esimerkiksi takana kävelevät ihmiset saattavat huolestuttaa Tildaa. Lisäksi en ole saanut vastapuolelta mitään korvauksia hyökkäyksen hoitokuluista, jonka takia tämä tapaus menee käräjäoikeuteen.

Ei kommentteja: