perjantaina, kesäkuuta 15, 2018

Nelen sydänkontrolli

Toukokuun alussa kävin Nelen kanssa sydänkontrollissa Hakametsässä. Etukäteen oli jälleen vaikea tietää mitä odottaa, kun Nele on ollut niin reipas menijä. Jonkin verran on tuntunut olevan nukkumislevottomuutta, mutta ei yskää tai muuta, joka olisi aikaistanut kontrollia suunnitellusta.

Yleistutkimuksessa kaiken todettiin olevan hyvin ja sydämen rytmin olevan tasainen. Sivuäänen voimakkuus kuuntelussa oli yhä sama kuin ennen eli 4/6. Ultraäänitutkimus kertoi tilanteesta tarkemmin:

"Sydämen oikea puoli on normaali kooltaan, mutta vasen puoli on hieman suurentunut. Vasen mitraaliläppä on selvästi paksuuntunut ja vuoto on kohtalaisen voimakas, mutta samalla tasolla kuin viimeksi. Lisäksi oikean puolen tricuspidaaliläpässä nähdään pieni vuoto samoin aortaläpässä. Keuhkovaltimoläppä on normaali. 

Nelen sydämen muutokset ovat jonkin verran lisääntyneet, mutta kokonaisuus on edelleen vakaalla tasolla."

Cardisure-lääkettä jatketaan yhä samalla annostuksella, mutta uusien muutosten takia eläinlääkäri päätti, että Nelelle aloitetaan myös Cardalis-lääke. Cardalis on verenpaine- ja nesteenpoistolääkkeen yhdistelmävalmiste. Annostus on vielä pieni enkä ole huomannut, että esimerkiksi Nelen juominen olisi uuden lääkkeen myötä lisääntynyt. Kaiken tämän lisäksi Nelen liikkumista pitää tarkkailla entistä enemmän eikä eläinlääkäri suosittelut enää pitkiä lenkkejä hihnassa. Metsässä vapaana liikkuminen on ok, mutta silloinkin täytyy pitää huoli, ettei Nele väsähdä. Näillä kesähelteillä ollaankin lähinnä vain oleskeltu ja iltaisin tehty hieman pidempi kierros lähimaastoissa.

Kontrollikäynti olisi tiedossa kahden kuukauden kuluttua eli heinäkuun alkupuolella riippuen hieman loma-ajoista.

Lepohetki terassilla

Ei kommentteja: