tiistaina, syyskuuta 12, 2017

Nelen sydänkontrolli

Elokuun puolivälissä oli Nelen vuosittaisen sydänkontrollin aika Hakametsässä. Mitään erityisiä muutoksia en ole Nelessä vuoden aikana huomannut, vaan esimerkiksi lenkkeilijänä Nele on yhä porukan reippain. Kuitenkin eläinlääkäriin lähtee nykyään aina sillä varauksella, että uutiset saattavat olla huonoja.

Eläinlääkäri tutki ensin Nelen pintapuolisesti ja sen jälkeen katsottiin sydäntä ultraäänellä. Ja saatiin hyviä uutisia: sydämen tilanne oli pysynyt entisellään. Vasemman läpän laajentuma ei ollut edennyt viimevuotisesta ja mitraaliläppävuoto oli keskivoimakas, mutta muut läpät normaalit. Lääkitys jatkuu samana kuin ennenkin ja seuraavassa kontrollissa pitäisi käydä ennen tulevan vuoden toukokuun loppua. Valitettavasti Nelen eläinlääkärireissut eivät vielä lopu tähän, vaan tulossa on hammashoito, jonka yhteydessä pitäisi poistaa yksi lohjennut hammas. Aika tähän saatiin vasta lokakuun alkupuolelle.


Myös Tilda on päässyt eläinlääkäriin ja tällä kertaa käytiin tutustumassa Pirkan eläinlääkäriin täällä Nokialla. Ensimmäisellä kerralla Tilda joutui anaalirauhasten tyhjennykseen, sillä jokin on vaivannut pikkukoiran takapäätä. Mitään erikoista ei anaalien tyhjennyksen yhteydessä kuitenkaan huomattu, tosin takapään nuoleminen ja hinkkaaminen mattoon kyllä hetkeksi helpotti. Samaisella käynnillä varasin Tildalle ajan hammaskiven poistoon, joka tehtiin elokuun alussa.

"Koiralla on ylä p3 hieman sivuttain suussa mutta hampaat eivät osu viereisiin hampaisiin. Heiluvia hampaita ei todettu."

Anaalit tarkistettiin ja tyhjennettiin uudestaan hammasoperaation yhteydessä, mutta taaskaan niissä ei ollut mitään normaalista poikkeavaa. Pirkan eläinlääkäristä suosittelivat Tildan käyttämistä hieronnassa ja kuun vaihteessa kävin Tildan kanssa tutulla koirahierojallamme Your Dogissa. Pikkukoira oli kauttaaltaan jumissa, tosin rauhoittumisesta ei vieraassa paikassa meinannut tulla mitään. Ainakin toinen käynti täytyy vielä tehdä hierontaan.

Ei kommentteja: