maanantaina, helmikuuta 06, 2017

Arki 6/7: Javan silmätarkistus

Vapaan viikonlopun jälkeen tiedossa oli heti kaksi arkivapaata, mutta tällaista tämä arki tällä hetkellä oikeasti on. Vähän töitä ja paljon vapaata... Puolenpäivän jälkeen lähdin Javan kanssa jälleen Hakametsään, mutta tällä kertaa silmälääkärille.

"Vasemmassa sarveiskalvossa on pieni rasvasaostuma, tämä on yleensä vaaraton ja oireeton, eikä aiheuta uusia toimenpiteitä. Sidekalvot molemmissa silmissä olivat edelleen varsin verekkäät, ja silmistä tulee vetistä ärsytysvuotoa. Suuhoidosta on nyt kaksi viikkoa, ja senkin paraneminen on vielä kesken. Muilta osin silmät olivat rauhalliset, ja silmänpaineet hyvät 6 ja 8 mmHg."

Silmälääkäri ehdotti, että kokeilisin Javan silmiin muutaman päivän ajan Voltaren Ophtha-tippoja ja perjantaisella ienkontrollikäynnillä katsotaan ovatko ne yhtään auttaneet tulehdusreaktioon. Sain reseptin myös kortisonitippoihin, mutta niitä ei suositella käytettäväksi kuin kuureina.


Nele ja Tilda saivat oman osuutensa iltapäivällä, kun suunnattiin Pirkkalaan tutustumaan Isoon-Naistenjärveen. Mukaan ulkoilemaan lähtivät taas Rusina ja Rolle. Käytettiin tehokkaasti hyväksi loput valoisasta ajasta ja autolle palattiin sopivasti auringon laskiessa.

Ei kommentteja: