lauantaina, joulukuuta 31, 2016

Vuosi 2016

Huh, miten nopeasti tämä vuosi meni! Blogi hiljeni entisestään, kun ne vähäisetkin koiraharrastukset jäivät tauolle.

Viime vuoden tapaan alkuvuosi oli taas yhtä terveysongelmaa ja se saikin miettimään mahtaako koko lauma olla kasassa vuoden 2016 lopussa. Nelen närästysvaivat jatkuivat satunnaisesti aina juhannukseen asti, jonka jälkeen Nele on voinut paremmin tai ainakin närästys on ollut paljon lievempää. Tammikuussa Nele kävi sydänultrassa ja siihen eläinlääkärikäyntiin loppui agilityharrastus. Nelelle aloitettiin sydänlääkitys ja syyskuisessa kontrollissa tilanteen todettiin pysyneen samalla tasolla.

 Uudenvuodenaaton lenkki Halimasjärven luontopolulla

Nelen lisäksi myös Java voi alkuvuonna huonosti. Java sai toisen haimatulehduksen helmikuussa ja joutui viettämään kaksi päivää Hakametsässä tiputuksessa. Koko koira tuntui jossain vaiheessa olevan pelkkää luuta ja nahkaa, mutta onneksi vanhempieni luona vietetyt lomakaudet ovat korjanneet tämän ongelman ja nyt Javalla on jopa hieman vararavintoa talvesta selviytymiseen. Ja aivan kuin tässä ei olisi ollut jo tarpeeksi vanhalle koiralle alkoivat silmät vaivata Javaa kesällä. Mitään erityistä ei silmistä kuitenkaan löytynyt ja lopulta epäilyksenä oli yliherkkyysreaktio. Sitä kokeiltiin ensin parantaa ruokavaliomuutoksella, mutta lopulta Java sai hetkeksi kortisonitipat. Tällä hetkellä silmät vuotavat jonkin verran, mutta eivät juurikaan rähmi tai punoita.

Kaikenlaisia retkiä mahtui jälleen tähän vuoteen. Tappilaisten kanssa käytiin tutustumassa Iso-Vuorijärveen huhtikuussa, syyskuussa teimme yhden yön vaelluksen Liesjärven kansallispuistossa ja lokakuussa valloitettiin tutut kohteet Pukala sekä Siikaneva. Aikaa vietettiin myös muun muassa Näsijärvellä, Kankaanpäässä ja Heramaanjärvellä.

 Onnellista Uutta Vuotta!

Agilitya taisin käsitellä tänä vuonna vain yhden ainoan postauksen verran - historiallista! Mutta niin se on, että agilitytreenien määrän voi laskea lähes yhden käden sormilla. Jätin keväällä Takut taakseni, kävin Tappien tarjoamalla lyhyellä agilitykurssilla ja omatoimitreenasin pari hassua kertaa. Melkoinen muutos siihen, että joskus käytiin säännöllisesti viikkotreeneissä, erilaisia koulutuksissa ja kisoissa... Muutenkin "harrastaminen" sanan varsinaisessa merkityksessä oli tänä vuonna tuntematon käsite, vaikka tuli sitä sentään käytyä Nose Work- ja rally-toko-tutustumisessa. Molemmista lajeista tykkäsin, mutta motivaatio ei riittänyt jatkoharjoitteluun. Uimassa pyörähdettiin sekä koirauimalassa että Kaukajärvellä.

Tämän vuoden alussa tuli jälleen listattua jotain tavoitteita, katsotaan miten kävi (kursiivilla vuodelle 2016 suunnitellut tavoitteet ja normaalilla tekstillä pohdintaa niihin liittyen):

Java

- Hammashuolto ja silmäkontrolli alkuvuodesta.
- Nose Work-tutustumiseen.


Silmäkontrollissa ja Nose Workissa käytiin helmikuussa, hampaat hoidettiin kuntoon heinäkuussa.

Nele

- Viimeinen tavoitteellinen vuosi agilityssa. Yritetään treenata säännöllisesti kesäkauden loppuun asti ja mahduttaa mukaan edes yhdet kisat (tässä se tavoite). Sen jälkeen Nele saa siirtyä sunnuntaiharrastelijaksi.

En muista ehdittiinkö tammikuussa yhteenkään agilitytreeniin ennen kuin Nele sai diagnoosin sydämen vajaatoiminnasta ja pääsi eläkkeelle. Vielä vuodenvaihteessa olin hyvin motivoitunut treenaamiseen, mutta saattaa olla, että tämän vuoden osalta treeni-into katosi juuri Nelen sairastumisen myötä.

Tilda

- Jatketaan agilitya. Keskitytään omatoimitreeneissä pujottelun ja keinun harjoitteluun. Ehkä käydään möllikisoissa, jos siltä tuntuu.

Juu ei. Tai siis käytiin Tappien lyhyt jatkokurssi ja parit omatoimitreenit. Siihen se sitten jäikin.

- Rally-tokon alkeiskurssille.

Kurssin sijaan käytiin yhden illan tutustumisessa. Kiva laji, jonka harjoitteluun olisi mukava löytää motivaatiota.

Kaikki

- Jotain kivaa aktivointia: naksuttelua, nose workia, doboilua, uintia, agilitya, mejää, rally-tokoa, tms. Jokaiselle tasonsa mukaisesti (esim. Nelelle ei doboa eikä Javalle agilitya ilman rajoitteita).
- Koirahierojalle tarpeen mukaan. Java ja Tilda alkuvuodesta, Nele mahdollisesti keväällä.
- Paljon kivoja metsäretkiä ja toivottavasti päästään taas pienelle vaellukselle, vaikka kahdellekin.
- Yritetään aktivoitua koirakaverien ja yhteislenkkien suhteen.

Kaikki koirat pääsivät tänä vuonna koirahierojalle. Metsäretkillä ja yhdellä vaelluksella tuli myös käytyä. Aktivoinnin suhteen olisin voinut tsempata ja koirakavereista tuli lähinnä nähtyä vain tiettyjä. Tappien yhteislenkeille ja retkille sen sijaan osallistuttiin aina kun oli mahdollisuus.

Ei kommentteja: