keskiviikkona, syyskuuta 14, 2016

Nelen sydänkontrolli

Viime viikon maanantaina kävin Nelen kanssa Hakametsän Eläinklinikalla sydänkontrollissa. Iloinen uutinen on, että Nele on voinut nyt hyvin. Viimeisin paha närästyskohtaus oli juhannuksena, jonka jälkeen on ollut satunnaista ruohonsyöntiä ja pari kertaa on jäänyt ruoat kuppiin, mutta kipukohtauksia tai oksentelua ei ole juhannuksen jälkeen ollut. Painonsa Nele on saanut hyvin takaisin ja Hakametsän vaaka näytti Nelelle 5,9 kg.

Eläinlääkäri tutki Nelen hyvin tarkkaan ja teki myös ultraäänitutkimuksen.

"Nelen mitraaliläppävuoto on pysynyt samalla tasolla kuin edellisessä sydänultrassa. Vaseneteiskammioläppä (mitraali) vuotaa, mutta vuototaso on pysynyt ennallaan ja muut sydänläpät ovat normaalit. 

Vasemman eteisen laajentuma on jopa hieman pienentynyt 1,65 (viimeksi 1,74 ja normaali alle 1,5). Verenpaineet normaalit."

Sydänlääkitys jatkuu yhä samana kuin ennen ja Nele saa liikkua vapaasti omilla ehdoillaan. Tämä tarkoittaa, että Nele pääsee tänäkin vuonna mukaan tulevalle yhden yön vaellukselle. Ja seuraava kontrolli on vasta ensi kesän alussa, ellei tässä välissä tule mitään huolestuttavaa. Kysyin myös suositellusta hampaan poistosta eikä eläinlääkäri nähnyt sille mitään estettä, joten täytynee hoitaa hammasasiat kuntoon talven aikana.

Eläinlääkärissä on vain yksi suunta: kohti ulko-ovea

Ei kommentteja: