tiistaina, maaliskuuta 15, 2016

Haimatulehduksen kontrolli

Viikko sitten maanantaina kävin Javan kanssa haimatulehduksen kontrollissa. Hakametsän vaaka näytti Javalle enää 3,7 kiloa ja sen todellakin huomaa Javasta, joka on pelkkää luuta ja nahkaa. Verinäyte lähetettiin nyt suoraan Saksaan ja pikatesti jätetiin kokonaan tekemättä, sillä tiputuksen jälkeen Java on voinut niin hyvin kuin tässä tilanteessa voi. Ulkoilu ei Javaa erityisesti kiinnosta, mutta ruoka on maistanut ja aina välillä pitäisi leikkiä pallolla. Eläinlääkärin kanssa keskustelin myös Javan laihtumisesta ja ruokavaliosta, mutta ennen mitään muutoksia jäätiin odottamaan testien tuloksia.

Torstai-iltana eläinlääkäri soitti Javan tuloksista juuri, kun olin Javan kanssa ulkoilemassa. Silloin en saanut mitään tarkkoja tuloksia ylös, mutta eilen kävin Hakametsässä hakemassa paperiversiot Saksan testeistä. CLP eli lipaasi oli 51, joten tulehduksen suhteen tilanne oli normalisoitunut (tulehduksen aikaan arvo oli 720). Javalta mitattiin myös TLI eli trypsiini, joka oli 49,2. Trypsiini oli korkealla raja-arvoihin (8,5-35) nähden ja eläinlääkäri ehdotti, että alkaisin syöttää Javalle Lypex-haimaentsyymiä. Se saattaisi auttaa Javan laihtumisen kanssa ja olen jo aiemminkin miettinyt, ettei Javan ruoansulatuksessa ole kaikki enää kunnossa.

Lypex on ravintolisä, jota annetaan aina ruokailun yhteydessä. Javalle puolikas kapseli / ateria, tosin eläinlääkäri suositteli aloittamaan puolitetulla annostuksella mahdollisten vatsaoireiden takia. Päivässä Javalle menisi siis 1-1½ kapseli riippuen ruokintakerroista. Jo ennen kuin aloin googlettaa Lypexia tiesin, että nyt ei ole kyse mistään halvasta tuotteesta. 60 kapselin paketista saa maksaa yli 60 euroa riippuen ostopaikasta. Netissä alin hinta oli 60,90 €, mutta päälle tuli jäätävät postikulut, joten kun näin Hakametsässä paketin hintaan 61,90 €, ostin sen samantien mukaani. Eilen Java sai ensimmäiset Lypex-rakeensa ja katsotaan nyt onko ravintolisällä mitään vaikutusta suuntaan tai toiseen. Puolentoista kuukauden päästä pitäisi käydä Hakametsässä kontrollissa ja jos tällaisesta ravintolisästä näyttää olevan Javalle apua, voisin tilata Englannista vastaavaa, mutta huomattavasti halvempaa valmistetta.

Ei kommentteja: