tiistaina, syyskuuta 16, 2014

Kakkosten toinen LUVA

En antanut Nokian agilitykisojen masentaa itseäni, vaan heti niiden jälkeen laitoin ilmoittautumisen Takkujen kisoihin kahdelle agilityradalle. Lauantaina kävimmekin kokeilemassa onneamme Hervannassa ajatuksena unohtaa kaikki tulostavoitteet ja keskittyä sen sijaan onnistuneeseen keinuun sekä keppeihin.

Päivän molemmat radat tuntuivat oikein hyviltä: ansapaikkoja ja keinu, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä. Olimme Nelen kanssa lähtövuorossa toisena, joten en ehtinyt katsoa kuin yhtä kisasuoritusta ennen omaa vuoroa ja sitäkin vain sivusilmällä. Ensimmäisellä radalla keinu oli seitsemäs este. Voi sitä onnen päivää, kun Nele juoksi keinulle, hidasti vauhtiaan, mutta ei pysähtynyt ja suoritti keinun ilman kieltoja! Pian heti perään tuli pujottelu, joka sekin tehtiin kerralla oikein (vauhti hidastui loppua kohden, mutta pääasia, että tuli oikein). Tavoitteet täytetty! Keppien jälkeen tuli putki-puomi-ansa, jossa olisi pitänyt mennä puomille, mutta Nele lukitsi putken ja juoksi sinne. Olisi pitänyt napata koira paremmin haltuun kepeiltä, taisi linja viedä suoraan putkelle... Lopussa jätin vielä Nelen klassisesti taakseni, jolloin Nele suoritti vauhdikkaasti vieressä olleen hypyn, vaikka olisi pitänyt mennä renkaalle.



Toisella radalla olikin aika tehdä historiaa: saimme kakkosten toisen LUVAn! Oli kyllä hyvin lähellä ettemme jo alussa ottaneet kieltoa kolmannelta hypyltä, kun itse hätäilin liikaa ja Nele melkein tuli liikkeeni mukana ohi hypystä. Pujottelu onnistui ja keinu onnistui! Keinu oli hidas, mutta tässä vaiheessa sillä ei ole mitään merkitystä. Tosin ihanneajasta jäimme vain -0,14 eli oli lähellä, ettei meille tullut yliaikaa. Sijoituin Nelen kanssa toiseksi ja onni oli näissä kisoissa puolellamme, kun minikakkosia oli 7 ja jaossa näin ollen kaksi LUVAa. Palkinnoksi saimme parit lahjakortit ja herkkutikun, jonka Nele joutui jakamaan Javan kanssa.



Olen niin onnellinen siitä, että Nele uskalsi suorittaa keinun kisatilanteessa ja vielä paikassa, jossa ei olla kisattu aikoihin. Seuraavat kisat odottelevat jo kahden viikon päässä, jolloin paikkana on tuttuakin tutumpi SDP.

Ei kommentteja: