keskiviikkona, huhtikuuta 11, 2012

Elina Jänesniemen agilitykoulutus

Blogi on viime aikoina kärsinyt luvattoman pitkistä päivitystauoista enkä valitettavasti voi luvata, että tilanteeseen tulisi muutos. Allekirjoittaneen lomailu nimittäin päättyi viime viikolla ja edessä on aluksi noin kymmenen viikon työharjoittelu, joka jatkuu kesätöinä mahdollisesti elokuun puoliväliin asti. Näin ollen koko kesä menee pitkästä aikaa töiden merkeissä eikä tietokoneen ääressä ehdi niin paljon istuskella. Ja kuka haluaisikaan istua, ellei sitten tiedossa ole poikkeuksellisen sateinen kesä... Koirille tämä kaikki tarkoittaa paljon yksinoloa ja pitää taas muistaa välillä laittaa nauhoitus päälle työpäivän ajaksi. Toivottavasti mitään ongelmia ei kuitenkaan tulisi.

Pääsiäisloma sujui pitkälti oleskellessa, paitsi lauantaina, jolloin osallistuin Nelen kanssa Tappien järjestämään Elina Jänesniemen koulutukseen. Jokseenkin hassua oli olla Nelen kanssa kakkoset-kolmoset ryhmässä, jossa oli oikeasti hyviä koirakoita. Radalla oli vaatimattomasti 40 estettä, joista Nelen kanssa pääsin esteelle 18 asti. Ennen tarkempia huomioita pientä fiilistelyä koulutuksesta (videosta kiitokset Tainalle ja Tytille):Heti radalle mennessä Elina kysyi missä vaiheessa aion palkita Nelen. Tavoitteena ei todellakaan ollut tehdä koko rataa kerralla, vaan osissa ja lisäksi teimme osuutemme 2 x 10 min pätkissä. Loppuvaiheessa huomasi, että Nele alkoi selvästi väsähtää, joten vaikka 20 min tuntuu lyhyeltä ajalta, oli se meille juuri riittävästi. Koulutuksesta jäi mieleen:

- Koiraa pitää ohjata niin, että ylimääräiset tässä/täällä-käskyt voi jättää pois (haltuunotot asia erikseen).
- Nele liikkuu huomattavasti nopeammin, kun itse etenen koiran edellä ja "vedän" perässäni.
- Namilla palkitessa selkä kohti koiraa ja juostaan poispäin (vrt. seistään paikallaan ja katsotaan koiraan).
- Opettele putkijarrutus: sihinä / koiran nimi, alkeisopetuksessa ei vielä liikettä. Putkijarrutusta kokeiltaessa Nele tuli putkesta huomattavasti tiukemmalla käännöksellä.
- Leiki koirien kanssa motivaatioleikkiä (yksi-kaksi-kolme).

Lyhyt video Nelen osuudesta (kaksi erillistä pätkää):Tästäkään koulutuksesta ei ole mitään huonoa sanottavaa, päinvastoin! Kouluttaja kehui Neleäkin, joka oli kuulema nopea rotuisekseen. :)

Ei kommentteja: