Java


Java 4.5.2006 - 1.2.2018

Rotu: monirotuinen (perhoskoira-kiinanharjakoira)
Sukupuoli: narttu (steriloitu)
Terveys:
silmät ok, polvet 1/1 (25.7.2008, Sanna Elfving)
polvet 2/2 (6.7.2010, Pirjo Haapasalo)
lasiaisen rappeuma, oikeassa silmässä lasiaisvuotoa (12.4.2011, Sanna Elfving)

Rekisteröity Kennelliiton FIX-rekisteriin
Mikrosirutettu
Koiranet

Java oli ensimmäinen täysin oma koirani.

Luonteeltaan Java oli rohkea, toimelias, utelias ja melko itsenäinen. Javalla oli myös erittäin paljon saalisviettiä, joka teki harrastamisesta helppoa, mutta arkielämästä välillä hankalaa. Vapaanapidon kanssa sai olla tarkkana, koska Java lähti hyvin herkästi jahtaamaan varsinkin pikkulintuja. Muita koiria Java sieti, mutta vain harvat kelpasivat kaveriksi eikä Java muutenkaan ollut mikään sylikoira, vaan kävi mieluummin hakemassa lelunsa ja toivoi, että joku suostuisi leikkimään.

Terveytensä suhteen Java ei päässyt helpolla ja todistikin väitteen sekarotuisten paremmasta terveydestä täysin keksityksi.

Harrastukset

Heti kun iän puolesta oli mahdollista, aloitimme Javan kanssa penturyhmässä, josta jatkoimme tottelevaisuuden alkeis- ja jatkoryhmään. Taakse jäi useampi TOKO-kurssi ja viisi virallista tottelevaisuuskoetta. Kokeista saimme kaksi ykköstulosta, mutta valitettavasti koulutustunnuksen saaminen jäi pelkäksi haaveeksi.

Agilityn aloitimme syksyllä 2007 Takkujen alkeiskurssilla ja tiesin heti, että Javan oma laji on löytynyt. Varsinaisen treenipaikan saimme TamSKilta keväällä 2008. Kisaamisen aloitimme keväällä 2009 ja helmikuussa 2010 Java nousi mini kolmosiin. Agilityyn Java tuntuu olevan juuri täydellinen koira, josta löytyy vauhtia ja ketteryyttä. Valitettavasti kuitenkin terveysongelmat tulivat harrastamisen tielle ja Java jäi eläkkeelle agilitysta.

Javalla ei ollut asiaa virallisiin näyttelyihin, mutta mätsärit (match show) eli epäviralliset näyttelyt tulivat tutuksi. Paras sijoitus oli BIS-2 Tampereen Niihaman maneesimätsäristä.

Javan tulokset


Kahden haimatulehduksen seurauksena Javan ruoansulatus ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla ja paino oli vaikea saada pysymään normaalin rajoissa. En halunnut nähdä parhaan ystäväni kuihtuvan pois, joten jouduin hyvästelemään Javan helmikuussa 2018.