sunnuntaina, toukokuuta 08, 2011

Nele agility- ja hyppyradalla

Eilen kutsuivat Hämeenkyrön agilitykisat. Olin ilmoittanut Nelen hyppyradalle ja ensimmäistä kertaa myös agilityradalle. Kisat alkoivat meidän osalta klo 10.15 ja juurikin agilityradalla.

Olimme kisapaikalla hyvissä ajoin ja radan rakentamista katsellessa jännitti mihin laittaisivat keinun. Kerrankin oli  uskomattoman hyvä tuuri ja radalle ei laitettu keinua ollenkaan!! Agilityrata itsessään ei ollut yhtään vaikea ja ihanneaikakin kohtuullinen. Lähdin Nelen kanssa radalle kolmantena, mutta ohjaaja taisi olla vielä puoliunessa, sillä heti radan alkupuolella unohdin ohjaamisen jonnekin ja Nele meni A:n jälkeen hypyn ohi, josta vitonen. Tässä vaiheessa piti ihan ääneen pyytää Neleltä anteeksi, koska virhe meni niin totaalisesti omaan piikkiin. Keppien aloituksesta saatiin kymppi, kun Nele yritti kahdesti aloittaa väärästä välistä. Loppurata meni hyvin, tosin puomilla Nele oli hieman hidas. Saatiin kuitenkin ensimmäisestä agilityradasta heti tulos: 15vp ja yliaikaa 4,47 sekuntia. Luulen, että jos radalla ei olisi pitänyt korjailla, olisimme kerrankin ehtineet ihanneaikaan!

Videokin löytyy, tosin aika kaukaa kuvattuna, mutta kyllä me siellä Nelen kanssa ollaan:Hyppyrata vaikutti aluksi hankalalta, mutta ei sitten rataan tutustuessa ollutkaan enää niin paha. Ratapiirros löytyy täältä. Tämä rata meni meiltä todella hyvin, tosin Nele lopetti pujottelun liian aikaisin, jonka jälkeen korjasin ohjaamalla Nelen itse väärään väliin. Enkä edes tajunnut tätä mokaa (viimeinen keppi ei jäänyt Nelen oikealle puolelle), vaan jatkettiin rataa eteenpäin. Eli hylätty tuli tämän sähläyksen takia.Hyvät fiilikset jäi näistä kisoista, vaikka oma mokailu vähän harmittaakin. Mutta pääasia on, että Nele meni hyvin ja reippaasti! Toki vauhtia saisi yhä tulla lisää, mutta oikeaan suuntaan ollaan koko ajan menossa. Ulkokisat ovat ehkä enemmän meidän juttu, jos vain ilma on optimaalinen. :) Nyt pitäisi kisata enemmän, että Nele saisi kisakokemusta ja -varmuutta ja ehkä jopa sen ensimmäisen nollan... Seuraavat kisat voisivat olla kalenterissa touko-kesäkuun vaihteessa ja sitä ennen pitäisi saada keinu sujumaan VIIMEINKIN kunnolla sekä parantaa paljon keppien suoritusvarmuutta, varsinkin aloitusta.

Ei kommentteja: