sunnuntaina, toukokuuta 29, 2011

Fysioterapiassa ja keinulla

Keskiviikkona Java kävi fysioterapiassa Hakametsän eläinlääkäriasemalla, jossa fyssarina toimii Kati Kallio. Katin tapasimme nyt toistamiseen, ensimmäisen kerran näimme Javan leikkauksen hintaan kuuluvan fysioterapiakäynnin yhteydessä.

Alkuun taas epäilytti miten Java rentoutuu eläinlääkärin tiloissa, mutta fyssari sanoi, ettei jännitys ole niin suurta, etteikö Javaa voisi hoitaa. Kiltisti Java makoili koko hoitoajan, joka oli vajaa tunti. Pahin jumi löytyi vasemmasta reidestä, mutta muuten Java ei ollut niin jumissa kuin mitä olisi voinut luulla. Fyssari epäili, että yksi syy liikkumishaluttomuuteen voisi olla esimerkiksi se, että löysempi polvi olisi mennyt hieman huonoon asentoon. Mitään erikoista hän ei kuitenkaan polvissa tuntenut, mutta sanoi, että leikattu on aina leikattu, ei koskaan terveen veroinen ja että jos agilitysta tulee oireita, niin se pitää silloin lopettaa. Jatkohoidoksi fyssari ehdotti, että tekisin Javan kanssa tasapainoharjoituksia (hankkisin mahdollisesti tasapainolaudan) ja kylkivenytyksiä.

Perjantaina vuorossa oli omatoimitreenit Tallilla. Javan kanssa tein tokoa, lähinnä seuraamista ja estehyppyä yhdellä laudalla. Estehyppy meni muuten hyvin, mutta ilman namialustaa Java pysähtyy vinoon liian lähelle hyppyä, jolloin minun on vaikea päästä viereen. Toisaalta tässä on tullut kivaa edistymistä, kun Java hyppää ilman käsimerkkiä. Seuraamiset menivät ihan ok ja meillä oli taas liikkurikin paikalla. :)

Nelen kanssa tein keinua ja keppejä. Kepit menivät tosi hyvin, voi miksi ne eivät koskaan mene kisoissa näin? Keinutilanteesta en olekaan vielä kertonut täällä. Aloitin kouluttajan suosituksesta keinun opettamisen uudelleen niin, että etenemme lopusta alkuun. Eli käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että keinu tuetaan pöydän avulla niin, että siihen tulee vain pieni laskeutuva liike ja pikkuhiljaa liikettä lisätään. Yritän seuraavissa omatoimitreeneissä tehdä tästä havainnollistavan videon. Ensimmäisellä kerralla Nele oli hyvin epävarma keinulle menosta, toisella kerralla pystyin hieman jo lisäämään liikettä ja nyt perjantaina lähdimme ensin pienestä liikkeestä edeten lopulta siihen, että keinu oli normaaliasennossa olevan maksipöydän päällä ja Nele suoritti tästä keinun omatoimisesti ja omasta halustaan. Viimeksi kun yritin tehdä Nelen kanssa keinua maksipöydän päältä, Nele ei suostunut ollenkaan tulemaan keinulle, vaan hyppäsi pöydältä alas. Nyt Nele olisi koko ajan kiivennyt takaisin keinulle!

Ei kommentteja: