sunnuntaina, huhtikuuta 06, 2014

Javan toinen silmäkontrolli

Javan toinen silmäkontrolli oli keskiviikkona. Tällä kertaa silmään laitettiin laajentavia tippoja ja eläinlääkäri tutki silmää moneen kertaan. Myös silmänpaineet mitattiin ja ne olivat yhä normaalit.

"Javan silmä oli rauhallinen. Linssin etupinnalla oli fibriiniä ja punasoluja, mikä heikentää näkökykyä. Verenpurkauma-alue on hieman pienentynyt. Java tuntuu näkevän silmällä, tosin huonommin kuin vasemmalla. Silmänpohjaan ei nähnyt kunnolla, se vaikutti kuitenkin rauhalliselta."

Kortisonitippa laitetaan nyt kerran vuorokaudessa seuraavaan kontrolliin asti. Java todellakin vaikutti näkevän oikealla silmällään jotain, mutta silmä reagoi ärsykkeeseen huomattavasti hitaammin kuin vasen silmä. Java ei myöskään aina täysin sulkenut oikeaa silmäänsä, vaan se jäi hieman auki, kun taas vasemman silmän laittoi ärsyketestissä kunnolla kiinni. Silmänpohjan tilanne jäi yhä epäselväksi, mutta eläinlääkärin mukaan vaikuttaisi siltä, että verkkokalvo olisi paikoillaan.

Alun perin oli puhetta, että seuraava kontrolli olisi neljän viikon kuluttua. Eläinlääkäri lupasi kuitenkin konsultoida vielä Hakametsän toista silmälääkäriä ja palata asiaan perjantaina. Perjantaina sain puhelinsoiton, että voisimme sittenkin tulla seuraavaan kontrolliin jo kahden viikon sisällä ja varata ajan Hakametsän silmäspesialistille.

Tällä eläinlääkärireissulla Java sai myös käskyn tulla hammashoitoon. Katsotaan onnistuisinko hoidattamaan Javan silmäkontrollin ja molempien koirien hampaat samalla reissulla...

Ei kommentteja: