torstaina, huhtikuuta 24, 2014

Agilitykuulumisia

Eilen oli aikomuksena mennä Nelen kanssa tämän kevään toiseksi viimeiseen Anne Huittisen valmennukseen, mutta uskomatonta kyllä, tulin jälleen kipeäksi. Enkä saanut edes vuoroani myytyä näin nopealla varoitusajalla... Jotenkin on alkanut tuntua, että olen valmennusten aikaan aina kipeänä. Onneksi meillä on jäljellä enää yksi kerta toukokuun lopussa ja se onkin viimeinen valmennus toistaiseksi, sillä en aio ilmoittaa Neleä mukaan syyskaudelle. Nämä kahden tunnin valmennukset ovat nimittäin ihan liian pitkiä Nelelle, jolle sopii paremmin lyhyempi treeni. Eikä tarvitse sitten enää itsekään murehtia flunssaisena sitä, että on maksanut 30 euroa koulutuksesta, johon ei pääse.

Nelen agilityharjoitteluun tulee ensi viikolla odotettu muutos, kun aloitamme jälleen viikottaisen ohjatun koulutuksen. Vuoden verran tässä onkin tullut pidettyä taukoa säännöllisestä harjoittelusta. Uusi treeniryhmämme toimii Tappien kautta ja kouluttajana meillä on SDP:n Päivi Männistö. Kyseessä on tunnin treenit joka torstai ja näillä näkymin vain kesäkauden ajan. Tulee tarpeeseen, sillä jos aion Nelen kanssa kisata kesällä, on meidän pakko myös harjoitella nykyistä aktiivisemmin.

Tähän väliin voisin mainita myös pari agilitykoulutusta, joissa olen Nelen kanssa ollut. Maaliskuun alussa kävimme Tappi-porukalla kouluttautumassa ProCaniksella Mouhijärvellä ja jos vain asuisin yhtään lähempänä ko. paikkaa, ottaisin ehdottomasti treenipaikan sieltä. Todella hyvä ja opettavainen koulutus, vaikka koulutuksen lopussa Nele väsähti ihan täysin ja radan suorittaminen muuttui sunnuntaikävelyksi.

Tämän kuun alussa osallistuin Nelen kanssa "Kisanomainen treeni"-workshoppiin Ylöjärvellä, joka oli agi.fi:n järjestämä koulutus. Kisatilannetta ei varsinaisesti saatu aikaiseksi, mutta päästiin kuitenkin kokeilemaan uutta hallia ja esteitä. Aloitettiin workshop rataan tutustumisella, jonka jälkeen tehtiin rata kisanomaisesti läpi ja sen jälkeen katsottiin vielä yksittäisiä radan osia ja esteitä. Nelestä huomasi epävarmuuden oudossa paikassa ja vierailla esteillä, mutta tehtiin kuitenkin nollaa, kunnes vastaan tuli keinu. Sitä Nele ei suostunut menemään ollenkaan. Jälkimmäisellä osuudella aloitettiinkin heti keinusta ja kun Nele sai mentyä keinun ensimmäisen kerran, alkoi jatkuva keinun tarjoaminen. Kummallinen harjakoira. Pujottelun Nele suoritti oikein hyvin ja kesti kehumisen suorituksen aikana. Koulutus videoitiin ja sain videot jokin aika sitten sähköpostiini:

Kisanomainen suoritus

Keinu

Ei kommentteja: