lauantaina, heinäkuuta 30, 2011

Takaisin kaupunkiin

Palasimme takaisin Tampereelle maanantai-iltana. Automatka tuli taas ajoitettua niin, että tiesin Linan pian nukahtavan ja hienosti pieni nukkuikin koko matkan.

Tällä viikolla Linalle tuli täyteen 10 viikkoa ja sen kunniaksi käytiin vaa'alla, mutta tällä kertaa ihan vain kotona. Keittiövaaka ja henkilövaaka näyttivät Linalle 2,2kg. Javalla lukema oli yhä sama kuin Hakametsässä eli 4,2kg ja Nelelle vaaka näytti 5,2kg. Ihan hyviä lukemia koko porukalla. :) Tiistaina otin Linan korvateipit pois ja samalla tarkoitus oli vähän trimmailla pennun naamaa. Lina oli kuitenkin sitä mieltä, että trimmaus on ihan typerää ja sitä pitää vastustaa kaikin tavoin, joten "voitti" näin ollen itselleen jokapäiväisen trimmaushetken. Pesullekin Lina pääsi ja vaikka kuivasin tällä kertaa pääasiassa turbolla, meni pesu paremmin kuin viimeksi. Eiköhän Lina kohta opi, että hoitotoimenpiteiden vastustaminen on turhaa - ne kun tehdään joka tapauksessa.

Keskiviikkona oli pentutreffien aika! Tapasimme Hervannassa Naava-chihuahuan. Ensin Lina ja Naava kumpikin osaltaan hieman tarkkailivat tilannetta, mutta kun leikin alkuun päästiin niin sehän oli sitten menoa. Naava oli hieman Linaa pienempi, mutta iältään melkein jo 5 kuukautta, joten liikkui paljon ketterämmin. Myös Naavaa tulemme varmasti tapaamaan myöhemminkin.Lina ja Naava juoksivat keskenään tunnin, jonka jälkeen jätin Linan kotiin aitaukseensa nukkumaan Javan ja Nelen jälkitreenien ajaksi. Kotiin tullessani pentu tuli kuitenkin jo ulko-ovella vastaan. Sama tapahtui tiistaina, kun palasin kouluttamasta: kaikki kolme koiraa olivat vastassa ulko-ovella. Aloinkin miettiä onko pentuaitauksesta mitään apua vai viihtyisikö Lina parhaiten tässä samassa tilassa kuin Java ja Nele. Java aikoinaan ahdistui kovin, kun yritin rajata sen alueen silloisessa asunnossa vain keittiöön ja oli heti paljon paremmin yksin, kun sai olla koko yksiössä. Nele vietti nuorena aikaansa pentuaitauksessa sillä seurauksella, että sai traumat kompostikehikoista, kun oli yrittänyt lähteä aitauksesta ja kaatoi kehikon päälleen. Lisäksi tuntuu, että kaikki muut ovat jättäneet heti koirat keskenään samaan tilaan. Olen nyt pari kertaa testannut niin, että Lina jää olohuoneeseen/keittiöön, jossa vanhemmatkin koirat ovat ja ainakin nämä testikerrat ovat menneet hyvin.

Ei kommentteja: