keskiviikkona, heinäkuuta 06, 2011

NOLLA!

Eilen kisasin Nelen kanssa oman seuran kisoissa Eteläpuistossa. Tarjolla oli agility- ja hyppyrata ykkösille ja olin ilmoittanut Nelen molempiin - kiitos lahjakorttien! Vaihteeksi lähtövuoromme oli listan loppupäässä ja ehdin jonkin verran katsella muiden suorituksia ennen omaa vuoroa.

Agilityrata oli ykkösten radaksi melko haastava. Nelen kanssa tein kuitenkin varsin hyvää rataa, tosin kepit eivät taaskaan oikein sujuneet. Kepeille kuljetus oli pitkä ja Nele meinasi jo lähteä omille teilleen. Aloitti kepit oikein, mutta ei päässyt rytmiin vaan jatkoi suoraan eteenpäin. Toisella kerralla päästiin eteenpäin, mutta Nele jätti yhden välin menemättä. Suurin ongelma tällä radalla oli kuitenkin allekirjoittanut, joka huuteli esteillä aivan mitä sattuu ja vikan putken jälkeen alkoi naurattaa niin paljon, etten enää kunnolla ottanut Neleä putkesta mukaan. Nele menikin hypystä ohi ja kohti viimeistä hyppyä, joten en jaksanut alkaa enää korjaamaan. Tosin vikasta hypystäkin Nele meni ohi. Agilityradasta hylätty, mutta mikä tuuri meillä taas oli, kun radalla ei ollut keinua!



Hyppyrata olikin sitten ihan erilainen ja siinä pääsi juoksemaan, joka nopean koiran kanssa voi olla haastavaa, mutta meille sopi paremmin kuin hyvin. Nele ei ehkä ollut enää ihan niin nopea kuin agilityradalla ja putkiin irtoaminen olisi voinut olla parempikin, mutta hyvin lähti tämäkin rata. Noin puolivälissä rataa Nele jäi taakseni, kun lähti kohti putkea, mutta sain Nelen kuitenkin palaamaan oikealle hypylle, tosin jouduin tekemään takaaleikkauksen. Hypyn takana Nele kääntyi väärään suuntaan, mutta ei onneksi hypännyt takaisin, vaan kiersi esteen ja tuli luokseni. Jatkettiin matkaa ja saavutettiin asettamani tavoite: Nele pujotteli kepit kerralla oikein!! Vielä muutama este ja sieltä se tuli - meidän ensimmäinen nolla! Hyppärin ihanneaika oli 40s, jonka alle Nele jäi 1,08s (aika 38,92). Tällä ajalla ei päästy palkinnoille, mutta nolla kuin nolla! Lopulta sijoitus oli 6/25.



Tämä tarkoittaa, että hyppyradoilta emme enää voi saada lisää nousunollia, vaan seuraavaksi suuntana on agilityradat. Pitäisi vain saada keinu varmemmaksi, koska en haluaisi maksaa hylätyistä, jotka johtuvat siitä, ettei Nele suostu tekemään keinua. Tulevana perjantaina mennään kuitenkin harjoittelemaan vielä yhdelle hyppärille, kun ehdin jo ilmoittaa Nelen Agirotuun perjantaille.

Ei kommentteja: