lauantaina, tammikuuta 09, 2016

Tassut tossuihin

Nyt on ollut kylmä, aivan liian kylmä. Pahimmillaan lämpömittari näytti lähes -30 astetta ja vaikka ilma on lauhtunut, ovat lukemat vieläkin lähellä kahtakymmentä. Koirat ovat olleet viikon sisällä ja ulkona on käyty vain pikaisesti tarpeilla. Java palelee eniten, sitten Nele ja lopuksi Tilda, joka lähinnä kimpoilee hihnassa kuin pieni kumipallo. Energisyys näkyy Tildassa myös lisääntyneenä haukkumisena niin sisällä kuin ulkona.

ToppaPompat ovat olleet viime päivinä ahkerassa käytössä (Java ja Tilda vaihtoivat takit keskenään, kun vanha Pomppa on uutta hieman pidempi ja juuri sopiva Tildalle)

Kylmyyden takia ei ole ihme, että tämän blogin suosituin kirjoitus on viime päivinä ollut vanha juttu Javan tossuista. Tossujen ohje on kuitenkin ajat sitten poistettu postauksessa olleen linkin takaa ja itse tossutkin lahjoitin eteenpäin, kun ne eivät olleet hyvät.

Nyt kuitenkin tuli taas tarve tossuille, kun kaikki koirat alkoivat alkuviikosta nostella tassujaan. Java ei edes olisi halunnut liikkua paria metriä pidemmälle, vaan yritti lähinnä levitoida itsensä ilmaan. Satuin lukemaan, että XXL:ssa olisi edullisia koirien tossuja ja nopea googletus kertoi, että Kalevan myymälästä löytyisi vielä xs-kokoa. En halunnut ommella itse enää mitään, en maksaa liikaa tossuista, joita käytetään satunnaisesti ja jotka saattavat milloin vain kadota matkasta ja se nyt oli selvää, että kaikki mittatilausten tekijät olivat täystyöllistettyjä. Loppiaisena käväisin hakemassa pari tossupakettia XXL:sta ja ulkoilu alkoi sujua paljon paremmin. Tossut eivät ole kauniit, mutta ne ovat pysyneet hyvin koirien tassuissa (ainoastaan Tilda on pudottanut välillä tossun, kun on säntäillyt niin paljon) ja koirat liikkuvat mielestäni niiden kanssa normaalisti.

Ei kommentteja: