perjantaina, lokakuuta 10, 2014

Taas eläinlääkärissä

Kotiuduimme tiistaina aivan uskomattoman hienosta Lapin ja Norjan matkasta, mutta siitä myöhemmin pidempi juttu tänne blogiin. Nyt koirien viime hetken terveyskuulumisia, sillä jo torstaina olin jälleen kerran molempien koirien kanssa Hakametsän eläinklinikalla.

Javalle annettiin vain rokotukset, sillä varsinainen potilas oli Nele. Myös Javalla rabiesrokote oli vanhentunut ja päätin käyttää pakollisen ell-reissun hyväkseni, jotta molempien koirien rokotukset olisivat kunnossa. Java sai myös kennelyskärokotteen, joka taas harmillisesti puuttuu Neleltä. Noin muuten Javan asiat olivat kunnossa, tosin hammaskiveä oli kertynyt, vaikka tuntuu, että koirat olivat vasta hetki sitten sen poistossa.

Ihan ensimmäisenä pöydälle joutui kuitenkin Nele:

"Nelellä ollut korvalehdissä punoitusta alkuviikosta alkaen ja syyskuun lopulla ilmestynyt patti vasempaan kylkeen, joka kasvanut melko nopeasti.

Nelellä vasemmassa kyljessä litteän muotoinen patti, joka nyt noin 1,5 cm x 1,5 cm. Patti ei ole aristava tällä hetkellä. Patista otettiin ohutneulanäyte, joka lähetetään patologille tutkittavaksi."

En ymmärrä mistä näitä terveysongelmia oikein tulee. Tai no, korvien suhteen epäilen, että ne jotenkin ärtyivät tunturien kylmässä ja voimakkaassa tuulessa. Varsinaista korvatulehdusta ei eläinlääkärikään epäillyt ja ohjeeksi saimme puhdistaa korvanlehtiä pari kertaa päivässä. Nyt korvat näyttävät jo paljon paremmilta eikä Nele juurikaan rapsuttele niitä.

Patti sen sijaan on mysteeri. Syyskuun 23. päivä kävimme hierojalla ja silloin pattia ei vielä ollut näin selkeästi. Olin tuntevani jotain Nelen kyljessä, mutta hyvin vaikea siitä oli erottaa mitään. Nyt patin tuntee hyvin ja se on muuttunut kovaksi. Matkalla konsultoin ystäviäni patin suhteen, mutta he eivät olleet kohdanneet vastaavaa aiemmin. Myöskään eläinlääkäri ei osannut sanoa asiaan mitään, sillä sormin on kuulema hyvin vaikea päätellä mistä voisi olla kyse. Ohutneulanäytteen tuloksia joudun odottelemaan 2-3 viikkoa, toivottavasti kyseessä ei olisi mitään vakavaa.

Saimme luvan jatkaa normaalia elämää (mennä huomenna agilitykisoihin ja ensi viikolla taas koirahierojalle), jos Nele vain voi hyvin ja pirteästi. Ainakaan tällä hetkellä en huomaa Nelen voinnissa mitään ihmeellistä ja ruokakin alkoi matkastressin pikkuhiljaa kadotessa taas maistua.

2 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Kyllä siitä huoli tulee, jos koiralla on jotain, mitä tahansa terveysongelmaa. Unelma on jokaiselle tietty terve koira!
Pidän peukkuja tutkimustuloksen suhteen. Useimmiten tuontapaiset patit ovat harmittomia, mutta eihän sen varaan voi laskea. Hyvä, että tutkitaan.

Tanja kirjoitti...

Koirahierojamme jutteli samaa ja pohti, että kyseessä saattaisi mahdollisesti olla rasvapatti. Ne kun saattavat ilmestyä nopeastikin. Mutta odotellaan patologin vastausta, toivottavasti olisi vain jotain ohimenevää. On ollut ihan tarpeeksi koirien terveyshuolia jo tälle vuodelle. :/