maanantaina, tammikuuta 06, 2014

Suunnitelmia vuodelle 2014

Vuosi 2014 ei valitettavasti ole alkanut erityisen hyvin. Itse olen parhaillaan sairaslomalla (juurihan sitä oli puolitoista kuukautta sitten kipeänä!) ja Lina on viime päivinä yskinyt taas enemmän. Täytyy heti huomenna soitella uutta kontrolliaikaa Hakametsään.

Vuodenvaihteessa käytiin ensin päiväseltään hieman kätköilemässä Atalassa Halimasjärven ympäristössä ja illaksi suunnattiin naapuriin. Mukana olivat Nele ja Lina, jotka naapurissa maastoutuivat sohvalle viereeni ja pitkälti vain lepäsivät. Raketit eivät onneksi hämmentäneet koiria. Java palasi kotiin uudenvuodenpäivänä ja nyt koko lauma on taas samassa paikassa.

Perinteisesti olen tässä vaiheessa asettanut enemmän tai vähemmän tavoitteita alkavalle vuodelle enkä ajatellut poiketa tavoistani, vaikka joskus tuntuu, että kaikki luvattu unohtuu vähintään viikon päästä. Itse aloittelen tämän(kin) vuoden jälleen työnhaulla, sillä nykyisessä paikassa töitä on vielä kuukauden verran ja sitten pitäisi olla jo uudet kuviot. Todennäköisesti jonkin aikaa menee työttömänä, mutta tavoitteena olisi kuitenkin suhteellisen pian löytää uusi työpaikka ja pätkätöiden sijasta pidempi työsopimus. Lisäksi jonkinlainen elämäntapamuutos on ajankohtainen, koska sitä on huolestuttavasti tullut palattua takaisin vanhoihin tapoihin.

Koirien, erityisesti Linan kohdalla, on yksi toive ja tavoite ylitse muiden: terveys. Olen kiitollinen, jos saan pitää jokaisen koirani luonani tämän vuoden. Pahinta on, että tämän toiveen toteutuminen on niin kovin epävarmaa, koska mitä vain voi sattua. Pitäisi muistaa koirien tavoin elää hetkessä, koska yhteisen ajan pituutta ei voi kukaan ennustaa.

Java

Java täyttää keväällä kahdeksan, joten näyttelyiden mittapuulla Java on veteraani-ikäinen. Vielä ei ole täyden eläkelöitymisen aika, mutta ikänsä ja terveytensä takia täytyy Javan jaksamista seurata eikä kuormittaa pientä koiraa liikaa.

- Agilityssa kevyttä treenailua (omatoiminen ja yksittäiset koulutukset) ja ehkä kisoihin silloin tällöin. Kuitenkin vain keväästä syksyyn, talvella ei harjoitella. Kesällä taas Agirotuun, tavoitteena avoin SM ja joukkuekisa.

- En vieläkään ole valmis luovuttamaan tokon suhteen, joten laitetaan reippaasti tällekin vuodelle tavoitteeksi se viimeinen ALOn ykköstulos. Kokeeseen osallistuminen olisi mahdollista viimeistään syksyllä, joten sitä ennen pitäisi muistella mitä toko olikaan. Yritetään aktiivisesti osallistua Tappien tokotreeneihin.

- MEJÄillään! Yritetään aktiivisesti osallistua Tappien MEJÄ-treeneihin.

Nele

- Agilityssa unohdetaan kolmoset. Tavoitteena tälle vuodelle on LUVA-nolla kakkosten hyppyradalta ja keinun onnistuminen kisatilanteessa. Keinun suorittaminen pitää saada kisoissa yhtä rennoksi kuin treeneissä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että lähdetään hakemaan varmuutta epiksistä. Kesäkaudeksi saadaan toivon mukaan säännöllinen treeniryhmä Tappien kautta, jonka lisäksi harjoitellaan omatoimisesti ja osallistutaan yksittäisiin koulutuksiin. Kesällä taas Agirotuun, tavoitteena avoin SM ja joukkuekisa.

- Nelellä on paha tapa sännätä toisia koiria kohti, joka on ikävää varsinkin silloin, kun ollaan metsälenkillä ja koirat ovat vapaana. Tavoitteena on opetella tästä eroon käyttäen vastaehdollistumista eli toisin sanoen opettaa Nele reagoimaan uudella tavalla vieraisiin koiriin. Ei todellakaan mikään helppo homma, mutta helpottaisi arkielämää merkittävästi.

- MEJÄillään! Yritetään aktiivisesti osallistua Tappien MEJÄ-treeneihin, mutta kuitenkin niin, että Java on etusijalla tässä lajissa.

Lina

Lina on täysin eläkkeellä, joten kaikki mitä Linan kanssa tehdään, tapahtuu täysin Linan jaksamisen ehdoilla.

- Kevyttä aktivointia, kuten pienten temppujen opettelua.

- Yritän saada myös Linan kiinnostumaan MEJÄstä, mutta vain kevennettynä versiona.

Kaikki koirat

- Käydään fysioterapiassa tai koirahierojalla, mieluiten ainakin pari kertaa vuoden sisällä (vain Java ja Nele).

- Lina jatkaa erityisruokavaliollaan, mutta muiden koirien osalta yritän yhä pyrkiä parempaan ruokintaan kuin pelkät nappulat tai raakaruokinta.

- En ymmärrä miksi naksutin pölyttyy kaapissa, vaikka koirien mielestä on huippukivaa opetella uusia juttuja ja toisaalta jo opittuja asioita pitäisi vahvistaa. Koirien kouluttaminen noin yleensä onkin sellainen asia, jossa voisin tsempata tänä vuonna kunnolla.


Ylipäänsä haluaisin palata niin sanotusti juurilleni näissä koiraharrasteissa. Enemmän rentoa ja hauskaa tekemistä koirien kanssa, kuten esimerkiksi yhteislenkkejä ja -treenejä kaverien seurassa. Yhdistyksen eli Tappien puolella puhaltavat uudet tuulet ja toivonkin, että saataisiin sitä kautta aiempaa enemmän mahdollisuuksia tehdä tänä vuonna kaikkea mukavaa.

Ei kommentteja: