maanantaina, tammikuuta 20, 2014

Agilitya ja pakkasta

Osallistuin eilen Nelen kanssa Tappien järjestämään agilitykoulutukseen, jossa kouluttajana oli Jukka Leppälä. Harmillisesti samalle päivälle osui 20 asteen pakkanen, joten koirien lämpimänä pitäminen oli jokseenkin hankalaa. Ulkoillessa Nelellä oli Pomppa päällä ja väliajat hallissa menivät BOT päällä. Hallissa oli onneksi lämmitys käynnissä, joten sisällä lämpötila oli siedettävä. Tällaisten päivien takia olen tyytyväinen, ettei meillä ole talvitreenejä...yhden kerran vielä kestää, mutta yhtään sen enempää ei innosta treenailla näin kylmällä.


Koulutuksessa ehdittiin hyvin käväistä radalla kolmeen kertaan. Tosin Nelelle tämä oli ehkä hieman liikaa, sillä alun jälkeen vauhti alkoi tasaisesti hiipua. Iloinen yllätys hallille saapuessa oli, että radalla oli mukana keinu ja taisipa olla vielä sellaista mallia, jota ei olla aikaisemmin tehty. Ensimmäinen keinusuoritus oli Neleltä hyvin epäröivä, varsinkin kun palkkaajana oli tuntematon ihminen. Tämän jälkeen saatiin jo vauhtia keinuun ja Nele olisi mennyt sinne myös omatoimisesti. Koulutuksessa tuli harjoiteltua avokulmasta kepeille vientiä, jota ollaan tehty aiemmin todella vähän (luultavasti ihan jo siitä syystä, että pujottelun suorittaminen ylipäänsä on ollut hankalaa). Alkuun epäilin, ettei Nele osaisi hakea pujottelua avokulmasta, mutta olin taas vaihteeksi väärässä. Koira osasi hienosti ja suurin ongelma oli se, että itse säädin kepeille lähetyksessä kaikkea ylimääräistä.


Noin muuten ei olla tehty juuri mitään muuta kuin hengattu sisätiloissa. Ulkona kaikki koirat palelevat, Nele vähiten ja Lina eniten. Vartin lenkki on aika maksimi, jolle olen voinut koirat viedä. Kaikilla on takit päällä, mutta kylmyys ottaa tassuihin. Tossuja ei ole (lahjoitin pois kaikki vanhat ja epäsopivat), mutta harkitsen, josko jaksaisin kaverilta joskus saadulla ohjeella tehdä uudet. Tänään yritin kuvailla koiria hetken aikaa pihassa, mutta ei siitäkään oikein tullut mitään, kun koirat suuntasivat parin pihakierroksen jälkeen suoraan oven eteen odottamaan.

Jonotusta lämpimään

Ei kommentteja: