tiistaina, tammikuuta 21, 2014

Rintaontelon tyhjennys

Tänään kävin Linan kanssa jälleen Hakametsän Eläinlääkäriklinikalla. Lähes suoraan käveltiin keuhkoröntgeniin. Tällä kertaa kuvat näyttivät paremmalta kuin viimeksi ja nesteen määrä oli selvästi vähentynyt viikossa. Tämän on huomannut myös Linassa, joka on yskinyt vain vähän. Eläinlääkäri halusi katsoa Linaa myös ultralla, jossa neste näkyi mustana alueena rintaontelossa. Sain kaksi vaihtoehtoa: tehdään rintaontelon tyhjennys ja lasketaan nesteenpoistolääkitystä aiempaan annokseen tai jatketaan nostetulla nesteenpoistolääkityksellä. Kysyin eläinlääkäriltä kumpi vaihtoehto hänen mielestään olisi parempi. Ell mietti hetken ja sanoi, että miettisi asiaa koiran voinnin kannalta eli kummalla vaihtoehdolla Linan olisi parempi olla. Vastaus tähän oli helppo, joten Lina sai rauhoittavan lääkityksen ja jäi eläinlääkäriin toimenpiteeseen.

Linasta poistettiin nestettä noin 700-800 millilitraa, joka on aika paljon pieneen koiraan, vaikka määrä olikin vähentynyt. Kotiin lähti maailmasta hieman pihalla oleva Lina, joka on koko illan lähinnä nukkunut. Kipulääkitystä tai antibioottia ei saatu ja kaikki muut lääkitykset jatkuvat nyt entisillä annostuksillaan.

Eläinlääkärille totesin, etten halua Linalle kirurgisia operaatioita tai kortisonia. En ole myöskään valmis lähtemään siihen, että nesteenpoistolääkitystä vähitellen koko ajan nostetaan. Menneellä viikolla ja nostetulla nesteenpoistolla nimittäin huomasi jo miten paljon Lina taas joi ja pissasi. Lisäksi tuntui, että Linan täriseminen alkoi tehdä paluuta ja varmasti nostettu nesteenpoisto johtaisi ennemmin tai myöhemmin jälleen kehon kuivumiseen. Paljon Linan tulevaisuus on nyt kiinni siitä tehoaako Venoruton vai alkaako neste taas kertymään rintaonteloon. Kontrolliin mennään voinnin mukaan, mutta viimeistään puolentoista kuukauden kuluttua.

Nele vahtii pikkusiskon unta

Ei kommentteja: