sunnuntaina, joulukuuta 25, 2011

Pikkuneiti 7 kk

Viikko sitten lauantaina Linalle tuli 7 kk täyteen. Sen kunniaksi otin loputkin lainamatot pois ja vaihdoin tilalle omat mattoni, jotka olin siirtänyt kaappiin heinäkuun alussa. Puolisen vuotta siis meni tässä sisäsiisteysprojektissa. Koirille loppujenkin mattojen vaihtuminen on vielä yllätys, sillä koko lauma on ollut jo viikon päivät vanhempieni luona. Itse tein tällä jouluviikolla kokopäiväisesti töitä, joten oli hyvä, ettei koirien tarvinnut odotella keskenään kotona. Koirattoman viikon aikana olikin tarkoitus ehtiä tehdä kotona vaikka mitä, kun illatkin olivat vapaa-aikaa, mutta totuus on, ettei sitä saanut oikeastaan mitään aikaiseksi.

Lina 7 kk

Ylläolevaan kuvaan Lina on pesty edellisenä päivänä, joten turkki on suht suora. Nyt kun pesusta on jo vähän päälle viikko, turkki on taas toivottoman kihara ja takussa. Välillä koen "pientä" epätoivoa turkin kihartumisen suhteen, mutta täytyy nyt aloittaa sopivien pesuaineiden etsiminen ja samalla aloittaa öljyjen lisääminen ruokaan. Tai onhan Linan ruokaan jo nytkin lisätty öljyä, mutta sitä voisi monipuolistaa ja miettiä tarkemmin määriä. Kuten kuvasta huomaa silmien vuotaminen on myös ongelmana ja vuoto värjää harmillisesti kuonoa. Onneksi harjakoirien kuono trimmataan näyttelyihin, joten sillä saa hieman poistettua värjäytynyttä karvaa. Luulen, että penturuoalla saattaa olla osansa värjäytymiseen, kun on kuitenkin "vahvempaa" ruokaa kuin aikuisruoka. Hyvin luultavasti vaihdan Linankin nyt syömään samaa ruokaa kuin muut koirat, mutta näistä suunnitelmista lisää myöhemmin.

Noin muuten Linalla tuntuu olevan menossa jonkinlainen mörköikä, kun kaikki vähänkin tavallisuudesta poikkeava on epäilyttävää. Lina on alkanut käyttää enemmän ääntään ja sisällä varsinkin televisiolle pitää välillä haukkua. Toivottavasti mörköilyt jossain vaiheessa häviävät, kun mieluummin ottaisin sen reippaan ja rohkean pikkuneidin takaisin.

Koko lauma yhteiskuvassa

3 kommenttia:

f kirjoitti...

Ihana tuo viimeinen yhteispotretti! :---) Kauniita otuksia.

Tanja kirjoitti...

Kiitos! :) Tää taitaa olla ainut onnistunut kuva tai siis sellainen missä kaikki koirat näkyvät edes jotenkin. Muissa kuvissa Nele jäi aina jonkun korvan taakse. :D

Satu kirjoitti...

Tuosta ruskeasta silmävuodosta: sitähän on tosiaan monilla koirilla, enkä siksi itse kiinnittänyt omalla koirallani siihen suurempaa huomiota. Kysyin kyllä kasvattajalta, joka vahvisti, että yleistä on, ja monilla silmästä vuotava neste myös saattaa haiskahtaa. Koirallani on tuossa enemmän vuotavassa silmässä kyynelkanavat tukossa, ja pari viikkoa sitten silmätarkissa todettiin rakkulainen sidekalvontulehdus, josta en kyllä ole huomannut mitään oireita. Silmä ei punoita eikä rähmi. Molempiin silmiin aloitettiin Oftan Dexa-chlora-tipat, ja jos parin päivän jälkeen haju ja ruskea väri silmästä vuotavasta nesteestä hävisi kokonaan!

Yleensä kai ei ole kyse tulehduksesta, mutta ajattelin nyt kuitenkin kertoa tämän, josko siitä olisi jollekin apua.