lauantaina, kesäkuuta 25, 2011

Treeni-intoa

Hyvin mennyt tokokoe nosti treenausmotivaatiota ja kävin läpi vuoden vaihteessa kirjoittamani tavoitteet. Javan omat tavoitteet ovat kaikki toteutuneet ja Nelen tavoitteistakin suurin osa on enää osallistumista vaille valmiita. Tokoliikkeitä en ole Nelen kanssa vielä opetellut, mutta päätin, että harjoittelemme tänä vuonna kuntoon liikkeestä maahanmenon ja luoksetulon, jotka ovat molemmat suht helppoja opettaa.

Koirien yhteiset tavoitteet ovat osa vielä työn alla ja esimerkiksi oman paikan opettaminen on aiheuttanut itselleni päänvaivaa, kun en tiedä mikä se ns. oma paikka olisi. Helppo ja kätevä olisi opettaa koirat häkkiin tms., mutta juuri nyt ei ole ylimääräistä häkkiä ja vaikka olisikin, en tiedä mihin saisin sellaisen kotona järkevästi mahdutettua. Toisaalta taas noudon opettamiseen sain uutta innostusta, kun eihän sitä tiedä, jos vaikka menisinkin Javan kanssa joskus AVO-luokkaan.

Lopuksi vielä tämän viikon treeneihin. Tiistaina harjoittelimme läheisen koulun pihalla jälkeä eli tein molemmille koirille samanlaisen neliön kuin jälkikurssillamme. Kumpikin teki todella tarkkaa työtä ja pysyi hienosti neliön alueella. Keskiviikkona vuorossa oli jälkikurssin toinen ohjattu treenikerta ja Nele pääsi tekemään kaksi neliötä sekä kolmion. Hyvin menivät nämäkin ja nyt kotona pitäisi treenata kolmiota ja siitä lähtevää lyhyttä suoraa. Katsotaan jos huomenna ei sataisi, niin voisi helposti tehdä pihaan jäljet molemmille.

Torstaina kävin omatoimitreenaamassa Tallilla. Javan kanssa otin seuraamista, liikkeestä maahanmenoa ja luoksetuloa. Jälkimmäiset menivät hyvin ja seuraamisessa pitäisi nyt työstää käännöksiä vasemmalle. Olisin halunnut tehdä myös estehyppyä, mutta tokoestettä ei näkynyt missään enkä jaksanut häiritä toisen kentän treenaajia. Palkkasin Javan narulelulla, jolloin Java innostui juoksemaan ympäri kenttää lelu suussa eikä meinannut edes lopettaa. :) Nelen kanssa tein keinua, keppejä ja lisää keinua. Aloitettiin ensin maksipöydän päältä, sen jälkeen vaihdoin minipöydän ja lopuksi Nele teki ihan vain pelkkää keinua! Juuri kun olimme lähdössä Tallilta, Nele jopa karkasi uudelleen keinulle. Nyt pitäisi vain vahvistaa keinun oikeaa suoritusta ja ottaa se radan osaksi. Kepit menivät loistavasti kuten aina treeneissä. Seuraava virallinen kisa on jo reilun viikon päästä ja Nelelle on tiedossa sekä agility- että hyppyrata!

Ei kommentteja: