tiistaina, kesäkuuta 22, 2010

SM-kisojen tunnelmissa

En ole hetkeen kirjoittanut mitään agilitytreeneistämme, mutta tänä aamuna innostuin pitkästä aikaa tekemään ratapiirroksen eilisistä treeneistä. Viikonloppuna kisattiin Vantaalla agilityn SM-kisat ja treenirata olikin mukaelma minien finaaliradasta:


Ensin menin radan Nelen kanssa. Keinu jätettiin välistä, tosin kerran Nele meni sen omalla tyylillään: ensin innokkaasti puoliväliin, keinun liikkuessa jähmetytään paikalleen eikä syödä edes nameja ja keinun laskettua maahan kipitetään äkkiä pois. Työn alla on opettaa keinu Nelelle alkuun maksipöydän avulla (keinu siis laskee pöydän päälle), sitten minipöydän ja lopulta maahan asti. Katsotaanpa, jos saisin siitä oikein opetusvideon huomenna aikaiseksi.

Radan Nele meni ihan ok ja puomilla löytyi jo kunnolla vauhtiakin. Kepit teimme helpommalta puolelta. Nele seuraa kepeillä vielä vahvasti kättäni ja kouluttaja ehdottikin, että kokeilisimme verkkoja. Puomin jälkeen olevalle putkelle Nele livahti ensin väärästä päästä, kun perinteisesti jätin koiran taakseni. Taakse unohtamisen kanssa täytyy perjantain juhannuskisoissa olla tarkkana, ettei ainakaan siitä taas tulisi virheitä.

Javan kanssa rata meni vaihteeksi yllättävän hyvin. Lähdössä Java pysyi eli jotain iloa on ollut omatoimitreenien harjoittelusta. Kepeillä namiboksi on aivan ehdoton ja Java tekikin kepit hienosti loppuun asti. Myös puomilla oli odottamassa namialusta, koska kontaktien hyppiminen on pakko saada pois.

Kaiken kaikkiaan treenit menivät molempien koirien osalta oikein hyvin. :) Huomenna vielä hieman omatoimitreenausta ja perjantaina sitten kohti Tuorlan juhannuskisoja.

Ei kommentteja: