sunnuntaina, kesäkuuta 27, 2010

Juhannuskisat Tuorlassa

Tänä juhannuksena suuntasimme taas Kaarinan Tuorlaan TSAU:n järjestämiin juhannuskisoihin. Viime vuonna kisasimme kahtena päivänä, mutta nyt vain juhannusaattona. Nele osallistui ykkösen hyppyradalle ja Java kolmosten agility- ja hyppyradalle. Kaiken kaikkiaan päivälle tuli pituutta lähes 17 tuntia, sillä lähdimme Kankaanpäästä aamulla klo 6 ja takaisin olimme illalla vähän ennen klo 23. Voitte uskoa, että kahvia kului muutama kupillinen päivän aikana...

Ensin oli Nelen hyppyradan vuoro, johon lähdimme viimeisenä koirakkona. Rata oli todella helppo, mutta pientä hankaluutta toi nurmialusta. Pelkäsin Nelen keskittyvän enemmänkin nurmikon haisteluun kuin agilityyn, mutta pääsimme radan loppuun asti - hitaasti, mutta varmasti. Lähdössä Nele odotti todella kiltisti. Ensimmäinen vitonen tuli heti neljänneltä esteeltä, kun jätin Nelen putken jälkeen taakseni ja Nele tuli perässäni hypyn ohi. Kepeiltä tuli toinen vitonen, kun Nele meni ensimmäisen välin ohi. Kepit pujoteltiin todella hitaasti ja onneksi ne menivät kerralla, koska uusintaa emme todennäköisesti olisi voineet tehdä, vaan Nelen mielenkiinto olisi kokonaan loppunut. Nyt jo meinasi viimeisen välin kohdalla nenä mennä maahan... Loppurata meni hitaasti, mutta muuten ok. Lopputuloksena siis 10 virhepistettä, yliaikaa 12,63 ja tällä sijalle 9.Nelen ja Javan ratojen välissä oli runsaasti aikaa, joten lähdimme ensin Auranlaakson ABC:lle syömään ja tämän jälkeen ajelemaan Piikkiön Harvaluotoon. Koirat eivät olleet niin ihastuneita automatkailusta:


Javalla oli ensin hyppyrata. Kolmosissa oli taas riittävästi koirakoita, lähes 60. Javan kanssa olin lähtövuorossa noin puolivälissä, joten ehdin hyvin katsella muita ja suunnitella omaa suoritusta. Hyppyrata oli Saviojan käsialaa ja paljon mukavampi kuin viimekertaiset Hervannassa. Lähdössä Java pysyi tällä kertaa hienosti ja rata lähti todella hyvin! Putkistakin löytyi juuri se oikea pää ja kepit Java haki hienosti. Lopussa kokeilin pientä ohjauskikkaa, jossa olisin heittänyt Javan edestäni hypyn yli. Tämä ei toiminut, kun Java ei ehkä täysin ymmärtänyt mitä hain, joten ohjaajan virheestä vitonen. Lisäksi saimme yliaikaa 1,88 ja sijoitus taisi olla jossain kolmenkymmenen tienoilla.Agilityrata oli kolmosten radaksi helppo, tosin mineillä sitä vaikeutettiin vaihtamalla viimeisen putken sisäänmeno. Otin jälleen radalle teemaksi "Tanjan tekniikkaharjoitukset" ja päätin jättää radan alusta hyppyjen välissä valssaamiset kokonaan pois. Ja tämä toimi! Java pysyi lähdössä, selvitimme hienosti alun hypyt ja kepit Java haki todella hyvin. Itse kepit mentiin ehkä vähän hitaasti, kuten myös keinu. Vaikeutettu putki ei tuottanut ongelmia ja kontaktit Java otti hyvin. Tuloksena ensimmäinen kolmosten 0-rata! Jäimme ihanneajan alle 2,27 sekuntia ja kovatasoisessa kilpailussa päädyimme lopulta sijalle 15 (minikolmosia yht. 58, sijoittuneita 47). Olen todella, todella tyytyväinen molempiin Javan ratoihin, sillä tämä oli agilitya parhaimmillaan. Koira toimi oikein, ohjaus sujui ja meillä oli kivaa radalla.Kisakuvia löytyy muutama täältä.

2 kommenttia:

Saija & sheltti trio kirjoitti...

Tosi kivannäköisia ratoja ja sujuvaa menoa.
Katselin juuri Harulle elokuulla pari kisaa mitkä laitan kovaan harkintaa. :D

Tanja kirjoitti...

Nämä oli kyllä kivoja ratoja. :) Kolmosissa on välistä niin kummallisia kikkailuratoja, että nyt oli mukavaa, kun sai mennä melkein pelkkää suoraa.