keskiviikkona, kesäkuuta 16, 2010

M&M Cup 2010 2/4

Eilen oli M&M Cupin toinen osakilpailu Äetsässä (ts.Sastamalassa). Nele osallistui taas kerran mölleihin ja Java vaihteeksi kahdella startilla avoimeen.

Juuri ennen möllien rataan tutustumista alkoi pisaroida ja ei mennyt pitkään, kun vettä tuli jo kunnolla. Nele oli lähtövuorossa kuudentena ja vähän epäilytti, että mitenkähän mahtaa agiliitely sateessa sujua. Mutta turhaan huolehdin, sillä rata meni tosi hyvin. Vauhti toki oli juuri sitä Nelen vakiota, mutta tällä kertaa ihanneaika oli 60s ja jäimme sen alle 5,55 sekuntia. Lisäksi teimme ensimmäistä kertaa 0-radan! Pientä ongelmaa radalle toi se, että meinasin jättää Nelen pari kertaa taakseni (lähti perääni ja olisi tullut esteen ohi, ellen olisi huomannut korjata linjaa), mutta toisaalta esim. A:lle Nele säntäsi ihan täysillä. Sijoituimme lopulta toiseksi ja palkinnoksi tuli vapaavalintainen lelu (jonka Java tuhosi kotona minuutissa) sekä herkkuja koiralle että omistajalle.

Nelen kisavideo on tällä kertaa ilman ääntä, joka oli pelkkää sateen ropinaa (tai tässä tapauksessa rätinää):Avoimen radalla oli mielenkiintoinen ansa, jossa putken suu oli aivan A:n vieressä. Olin jokseenkin varma, että Java juoksee A:lle, mutta taaskaan ei olisi pitänyt tehdä oletuksia. Teimme avoimen radan kahdesti: ensimmäinen oli 0-rata ja toinen hylky. Hylätyllä radalla Java ensin hyppäsi TAAS puomin kontaktin ja sen jälkeen lähti uudestaan puomille, josta hylky tulikin. Mutta tällä radalla onnistuin mm. takaaleikkaamaan kepeillä, joten huono rata se ei missään nimessä ollut. Itse asiassa molempien ratojen suurin ongelmakohta oli lähtö, jossa Java ei näköjään halua ollenkaan pysyä! Jo maanantain treeneissä taistelin saman asian kanssa, kun Java lähtee samantien hiipimään eteenpäin. 0-radan ansiosta sijoituimme taas toiseksi, joka tietää nyt jo 16 cup-pistettä! Palkinnoksi tuli samat kuin Nelelle (paitsi lelu oli tietysti erilainen).

Seuraavaksi video ainoastaan Javan 0-radasta, sillä hylky-rata oli lähes identtinen (kamera oli vaihtanut vahingossa pakattuun videoon):

1 kommentti:

Jenna kirjoitti...

Miten Java voi olla noin nopea!! Tuossahan saa oikeasti juosta perässä! Tosi hienosti vedetty rata! Aika kauhea toi putken ja A:n yhdistelmä..