torstaina, kesäkuuta 04, 2009

Agilitykisa Hervannassa

Paljon olisi agilityasiaa, mutta taidan aloittaa siitä mielenkiintoisimmasta eli tiistain kisoista. Meidän toiset viralliset kisat ja ensimmäiset ulkokentällä. Tällä kertaa ei paettu pois paikkakunnalta, vaan kisat olivat Hervannassa ja järjestäjänä Takut.

Ensimmäinen rata oli agilityrata. Olin vuorossa neljänneksi viimeisenä, joten taas ehti katsomaan rataa muiden suorituksien kautta. Rata näytti jokseenkin tältä:
Alku lähti hyvin. A:lla (5) tein takaaleikkauksen ja se onnistui hyvin. Keppien (9) alussa oli pientä sekoilua, mutta lähtivät ne sitten lopulta sujumaan ja tällä kertaa Java meni oikein kaikki välit! Hypyllä 10 tein taas takaaleikkauksen ja valssin hypyn 11 jälkeen, jonka jälkeen minun olisi pitänyt ottaa Java mukaan kohti hyppyä 12, mutta sen sijaan jätin Javan taakseni ja sehän painui kohti A:ta. En ehtinyt ajoissa pysäyttää Javaa, vaan se laittoi tassunsa A:lle ja väärän esteen takia tuli hylkäys. Mentiin kyllä rata loppuun. Keinu meni hyvin, mutta renkaalla (18) Java hämääntyi numerosta esteen vieressä ja meni katsomaan sitä. Sain sen kuitenkin hyppäämään renkaan oikein, vaikkakin vähän vinosta kulmasta.Toinen rata oli hyppyrata, ensimmäistä kertaa oltiin sellaisella. Ja miten kävi?! Olin ensimmäisenä lähtövuorossa. No pakko tuokin oli joskus kokea. Hyppyrata oli melkoista kieputusta, joka toisaalta vähän pelotti ja toisaalta odotti, että pääsee kokeilemaan selvitäänkö Javan kanssa siitä. Suunnilleen tältä se näytti:
Heti toisena esteenä oli rengas (2), joka oli meillä radan kompastuskivi. Todennäköisesti näytin sen huonosti Javalle tai jotain, sillä Java hyppäsi sivusta. Kun olin palauttamassa Javaa uudestaan renkaan toiselle puolelle, Java meni ja hyppäsi renkaan väärään suuntaan. Olisi pitänyt ottaa tässä tilanne paremmin hallintaan. Myös hypyllä 4 sekoilimme ja Java hyppäsi senkin väärästä suunnasta, millä ei tietystikään siinä vaiheessa ollut enää mitään merkitystä, kun hylky oli jo tullut. Hypyllä 14 meinasimme Javan kanssa törmätä. En tiedä olisiko siinä kannattanut takaaleikata. Muu osa radasta meni ihan ok ja varsin tyytyväinen olen jälleen keppeihin.Videoilla näkyy hyvin tekemäni ohjausvirheet. Melkein jopa hävettävän hyvin. Mutta toisaalta tämä vie vähän suorituspaineita pois, kun ensimmäisen kisan voiton jälkeen meitä saatettiin pitää jotenkin "hyvinä" agilitaajina. Tai Javahan on, mutta ohjaaja ei. ;) Näissä kisoissa käytin muuten viime viikolla ostamiani jalkopallokenkiä ja vaikka alkuun epäilin niiden toimivuutta, niin kengäthän olivatkin todella hyvät! Seuraava kisakoetus onkin jo tänä sunnuntaina.

Javan henkisenä tukena ja kisaturistina toimi Nele:

(Nelen kuva: Tytti Käyhkö)

Ei kommentteja: