sunnuntaina, kesäkuuta 07, 2009

Agilitykisa Sorsapuisto

Tänään kisailtiin Sorsapuistossa ja taas kahden startin verran, joista toinen oli hyppyrata. Nele ei tällä kertaa päässyt kisaturistiksi, vaan sai jäädä kotiin nukkumaan ja itse kävelin Javan kanssa kisapaikalle, kun on ihan lähellä. Tuli hyvä lämmittely, vaikka jouduimmekin odottelemaan kisojen alkua.

Mini ykköset olivat vuorossa ensimmäisenä ja ratana agilityrata:Java oli lähtövuorossa kahdeksantena. Tällä kertaa rengas meni hyvin ja alkurata muutenkin, kunnes tuli toinen putki (8). Minun olisi pitänyt ottaa Java paremmin hallintaan hypyn 7 jälkeen, koska Javahan juoksi vauhdilla putken väärästä päästä (eli 14) ja siitä hylätty. Keppien alussa oli pientä sekoilua, mutta muuten ne menivät oikein, kuten myös loput radasta.Toinen rata olikin sitten hyppäri. Oltiin taas ryhmän keskivaiheilla lähtövuorossa. Rata näytti vähän tältä:
Etukäteen vähän jännitti putkelta (3) meno pituudelle (4), koska väli oli myös oikeasti pitkä ja ympärillä kivoja hyppyjä. Otin Javan hyvin vastaan putkesta ja selvittiin pituudelle ja siitä hyvin eteepäin, kunnes oltiin taas putkella (8). Taas sama kuin ensimmäisellä radalla: Java painuu putken väärään päähän (eli 3). Siitä hylkäys ja voi vitsi, että otti päähän! Mentiin kuitenkin rata loppuun, kun kerran sai. Kepit ja rengas meni ok, samaten lopun hypyt.Molemmilla radoilla Java varasti lähdössä, mikä ei sinänsä agilityssa haittaa, kun tuomari oli jo antanut lähtöluvan, mutta parempi tietysti olisi, että odottaisi. Tällä kertaa harmitti ratojen jälkeen paljon enemmän kuin tiistaina. Miten voikin olla, että sama virhe molemmilla radoilla ja vaikka yritin huutaa Javalle, niin silti se painui vauhdilla putkeen väärästä päästä. Argh, olisi pitänyt ottaa Java hallintaan aina hyppyjen jälkeen, mutta tilanne tuli niin nopeasti. Jotenkin tuntuu, että me mennään nyt radalla liian lujaa enkä ehdi saati osaa ohjata kunnolla siinä vauhdissa. Juhannuskisoissa on pakko hillitä tahtia, jos saataisiin edes yksi ei-hylätty rata. Jos sieltäkin kerätään neljä hylkyä, niin harkitsen vakavasti ainakin heinäkuun mittaista taukoa kisoihin. En halua menettää motivaatiotani agilityyn, kuten kävi tokon kanssa, vaikka kiinnostus siihen on tämän vajaan vuoden treenitauon jälkeen hiljalleen palautumassa.

Ei kommentteja: