maanantaina, toukokuuta 11, 2009

Mielenkiintoisia ratakuvioita

Vaihteeksi agilitykuulumisia. Nelen kanssa piti aloittaa agilityn alkeiskurssi viime torstaina, mutta tulin yllättäen kipeäksi kahta tuntia ennen kurssia. Hieman harmitti! Onneksi kurssilla on tuttu koirakko, joten kuulin mitä olivat tehneet. Olivat ottaneet hyppyjä, ensin suoraan ja sitten eri kulmista. Onneksi Nele on jo testannut hyppyjä, joten ei mitään hätää. Tänä torstaina on vuorossa putken harjoittelu.

Javan kanssa treenailin tänään taas Pirkkalassa, kun Niihaman kenttä oli varattu. Toivottavasti ensi kerralla ollaan jo ulkona. Otettiin oikein mielenkiintoisia ratoja, joita hieman haittasi se, että oma jaksaminen meinasi olla vähissä sairastamisen jälkeen. Ensimmäinen rata oli tämän näköinen:Alussa heti mielenkiintoista kiertelyä hypyillä ja myöhemmin hypyltä (6) vienti kepeille. Loppu olikin helppoa. Kepeille vienti onnistui, tosin olisin ehkä aiemmin voinut huutaa Javalle täällä-käskyn hypyn jälkeen. Alun hyppyjä otettiin radan jälkeen uudestaan. Java menee niin nopeasti, etten todellakaan enää voi saattaa sitä joka esteelle, vaan nyt pitäisi oppia ohjaamaan kauempaa. Harjoiteltiin sitä, etten enää saata Javaa liian pitkälle hypyllä 2, vaan jään kauemmas ja yritän kehoni liikkeen avulla näyttää, ettemme jatka suoraan A:lle (vasta 9). Tavoitteena se, ettei Java tekisi niin laajaa kaarrosta, kun joutuukin palaamaan takaisin hypylle 3.

Toinen rata alkoi renkaalla, jonka Java suoritti todella hienosti. Onneksi nyt ei ole tullut sivusta hyppäämisiä (koputan puuta)! Hypyltä 5 piti kiertää hypylle 6, mikä on Javalle vähän hankalaa. Otettiin sitä vielä radan lopuksi niin, että treenien vetäjä antoi Javalle namin hypyn viisi jälkeen, jolloin Java irtaantui kunnolla kiertoon. Pitäisi harjoitella näitä enemmän. Hypyltä 9 oli pitkä kuljetus kepeille (10), joka meni muuten hyvin, mutta jälleen kerran piti harjoitella miten ohjata Java parhaiten hypylle. Vastakkainen käsi eli tässä tapauksessa vasen käyttöön ja sillä näyttää suuntaa.

Ei kommentteja: