maanantaina, toukokuuta 25, 2009

Keppejä ja kinaa

Javan treenien aiheena oli tänään kepit...tai ehkä paremminkin niille lähetys. Tehtiin jälleen pari rataa, joista ensimmäinen oli muuten helppo, mutta Javalle tuotti vaikeuksia irrota kepeille. Yritin lähettää sitä eteenpäin näyttämällä keppejä ja hokemalla "kepit, kepit", mutta Java halusi vain tulla jalkani viereen ja komentaa. Olisipa omat kepit, joilla harjoitella.

Toisella radalla kepit menivät hienosti, mutta muuten sitten sekoiltiin. Kun piti mennä pituudelle, Java karkasi puomille, kun en ohjannut tarpeeksi painokkaasti. Puomille päästiin vasta putken jälkeen ja kulma tässä välissä oli melko tiukka. Harjoittelin ohjausta putken molemmilta puolilta ja oikeastaan kumpikin toimi, kun vaan varmisti, että Java tulee puomille oikeassa, ei liian tiukassa, kulmassa.

Pidin nyt Javalle mukana Nelen pentuhihnaa ja kerran oli jo sellainen hetki, että Java meni uhkaavasti kohti metsän reunaa. Onneksi ei sentään lähtenyt sinne, vaan palasi takaisin. Inhottavaa, kun ei yhtään luota siihen näissä asioissa. :( Ja kun tietää, että jos Java painuu metsään, niin sitä ei saa sieltä ihan heti takaisin. Muutenkaan ei ollut aivan Javan päivä tänään, sillä treenien lopussa, kun oli vapaata harjoittelua, kävi yhden treenikaverimme koira Javan päälle. Java ei tunnetusti mitenkään alistunut, vaan antoi itsekin takaisin, mutta jäi kuitenkin alakynteen, kun toinen oli isompi. Ehdimme toisen omistajan kanssa nopeasti paikalle eikä mitään suurempaa sattunut. Kouluttaja käski Javan kanssa ottaa heti kepit (olimme menossa niille, kun toinen koira tuli), ettei Javalle jäisi mitään pelkoja tms. niistä ja putken vielä perään, että saataisiin vauhti päälle. En usko, että Javalle jäi tästä mitään, mutta tietenkin täytyy katsoa, ettei tätä tapahdu uudestaan.

Treeneissä selvisi myös, että tarvitsen uudet juoksukengät, sillä sisäpelikenkien pohja on huono hiekkakentälle (mikä yllätys). Treenien vetäjä suositteli esim. jalkapallokenkiä, missä olisi enemmän pitoa. Uusien kenkien kanssa on oikeastaan aika kiire, sillä seuraava kisa meillä on jo viikon päästä (!!) ja sekin hiekkakentällä.

Ei kommentteja: